Annons
Annons

Wok!

Annons MOBILE TOP

Dagens snabbmiddag blev kycklingwok, för det är just vad det är. Snabblagat.
Och nu menar jag inte en sån där med frysta tråkiga grönsaker.
Jag menar att du måste ta kniven och hacka lite och det går så bra och nästan lika fort som att öppna en frys-tråk-påse wokisar. Det fixar du lätt och vinner massa smak på den lilla minuten!
Wok varierar jag i det oändliga så är det nåt du inte gillar eller vill ha istället så tar du det! Receptet är mer bara inspiration.
Ingen bild blev det. Bilden nedan är från en helg i stugan.
Wok är en perfekt sak att göra på Muurikka!

Kycklingwok för 6 pers

1 pkt Ying äggnudlar
2 stora kycklingfileér i smala strimlor
sesamolja att wok i
½ zuccini i kvartar
15 sockerärtor
2 morötter i strimlor
4 salladslök eller en bit purjo, strimlad
2 pak choi, i större bitar
1 burk kokosmjölk
2 klyftor vitlök, finriven
2-3 msk riven färsk ingefära
½ msk röd currypasta
1-2 röd chili, strimlad (kan uteslutas och du har en barnvänlig variant)
3 msk ostronsås
1 pressad lime
1 msk brun farin

Strimla och hacka alla grönsaker, finriv vitlök och ingefära, medan du kokar nudlarna.
Strimla kycklingen.
Fräs grönsakerna, börja med zuccini för att efter några minuter tillsätta sockerärtor, morötter och lök.
Fräs på hög värme någon minut och tillsätt sen pak choi som får hänge med nån minut till.
Ta upp ur pannan och värm lite mer olja.
Fräs kycklingen i pannan tills den är klar.
Tillsätt currypastan och vitlöken. Fräs nån minut utan att vitlöken bränns.
Tillsätt kokosmjölken, ingefära, ostronsås, lime och brun farin. Koka upp.
Lägg i grönsaksfräset och nudlarna.
Rör om och middagen är klar!
Servera gärna med med strimlad chili (eller chiliflakes)
~

Den här ska du köpa.
Bra chilismak och perfekt att både använda i maten och som bordskrydda!

Annons
Annons
Annons
Annons