En given favorit på julbordet.
De flesta tycker det räcker med två sorter, jag skulle kunna tänka mig minst 5-6 sorters sill på julbordet hemma. De är ju så gott!
Sen äter jag mest bara fisken på julbordet också. Köttbullar kan man ju äta en annan dag, det gäller att inte fylla magen med onödiga grejer, haha!
Recept på julmat hittar du just p fliken ”JUL” men här får du två till sillrecept som kan vara värt att prova!
Sill är gott och även WB. Gott+gott blir jättegott!
Och det går bra att ta lite extra WB och cayenne.
Västerbottenssill
1 burk 5-minuterssill, 420 g
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt
1 1/2 dl vällagrad riven västerbottenost
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk dijonsenap
1 nypa cayennepeppar
Salt och nymalen peppar
Låt sillen rinna av noga i ett durkslag.
Blanda samman övriga ingredienser och vänd till sist ner sillen.
Smaka av med salt och nymalen peppar.
~
Och en krämig och god sill med smak av både räkor och löjrom!
~
Skaldjurssill
2 askar 5-minuterssill
1 burk räkor i saltlag, ca 180 g
1 röd lök
1 dl fint hackad dill
1/2 dl fint hackad gräslök
3 msk majonnäs
1 burk créme fraiche
100 g löjrom, forellrom eller stenbitsrom
Låt sill och räkor rinna av väl.
Dela sillen i sneda bitar och grovhacka.
Finhacka lök, dill och gräslök. Lägg i en skål.
Rör ihop majonnäs och créme fraiche, blanda ner.
Vänd till sist ner romen men spar lite till garnering.
Smaka av med nymalen svartpeppar och låt stå kallt fram till servering.
Garnera med lite rom och servera!
~’
Börjat planera juldukningen ännu?
Nu ska jag iväg till jobbet. Det lär bli galet idag och hela vägen fram till jul nu.
Härligt!
♥