Väldigt, väldigt länge har vi vetat att blåbär är supernyttigt. Antioxidanter och vitaminer i stora lass!
Det stör mig lite, allt detta snack om det NYA (??) superbären..
Nåja, goda är de hur sin helst.
Idag är det Kanelbullens dag så när du lika står och bakar så kan du svänga ihop marängen till fredagsmysets Pavlova!
Blåbärs & lemoncurd Pavlova, 10 bitar
_________________________________________________________________
tid: 10 min + ugnstid + 10 min
maräng:
5 äggvitor
2½ dl strösocker
½ krm salt
2 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
gräddyoghurt:
3 dl grädde
1½ dl grekisk yoghurt
½ tsk vaniljpulver
1 msk florsocker
bär:
250 gram blåbär
2 msk strösocker
en burk lemoncurd
1.Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett hårt skum.
2.Tillsätt resten av sockret och saltet medan du fortsätter vispa tills smeten är fast och glansig. 3.Blanda potatismjöl med vaniljsocker och vispa ner, tillsätt citron och vispa en liten stund till.
4. Klicka ut marängsmeten på bakplåtspapper och forma den rund. Dra med en spatel upp kanter på marängen så det blir som en vulkan.
5.Grädda i 1½ timme i mitten av ugnen först 225 grader när marängen precis ställs in. Sänk sedan värmen direkt till 150 grader. När 1½ timme gått, stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen kallnat eller över natten.
6. Gör gräddyoghurten. Vispa grädde fluffig. Tillsätt grekisk yoghurt, vaniljpulver och florsocker och rör om.
7. Blanda blåbär med strösocker och rör om tills sockret smält.
8.Fyll håligheten i marängen med varvat gräddyoghurt, lemoncurd och blåbär.
~
Idag är det Kanelbullens dag. Recept på mina Kanelbullar hittar du om du använder sökfunktionen i högra hörnet.