Annons
SKELLEFTEÅ Marielle på Ego tipsar om vad du ska tänka på.">

Skydda dig mot solen

href="http://www.megafonen.nu/mode/skydda-dig-mot-solen-2/"> SKELLEFTEÅ Marielle på Ego tipsar om vad du ska tänka på.

Annons

SKELLEFTEÅ Marielle på Ego tipsar om vad du ska tänka på.

Sommaren är här och många timmar spenderas i solen. Men det är inte helt riskfritt.

– Undvik solen mitt på dagen när solen är som starkast och vistas aldrig i solen utan SPF, säger Marielle på Ego och fortsätter:

– En bra solkräm ska ha högt solfilter mot UVA och UVB, vara gjort på en bas som inte täpper till porerna eller gör att du får kvisslor. Det är bra om den har andra egenskaper också som till exempel lugnande, återfuktande och skyddar hudbarriären. Ger den dessutom din hud anti-age-effekt och motverkar pigmenteringar så är det ett stort plus.

Hur farligt är det egentligen att sola utan skydd?
– Långvarig solning ger skador i hudcellerna vilket kan leda till pigmenteringar, hudförändringar och i värsta fall hudcancer. Det kan även ge solbrändhet, röd och ömtålig hud, soleksem och fjällning.

– Det är alltså viktigt med bästa möjliga skydd mot de skadliga strålarna så du får den snygga solbruna färgen och inte solskador. En solkräm av hög kvalitet är en god investering om du vill sola säkert. Vi brukar även rekommendera att stärka huden före och under solning med betakaroten i form av ett kosttillskott. Ett kosttillskott med noga utvalda ingredienser som förbättrar pigmentproduktionen, stärker huden och ger en jämnare, mer hållbar färg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons