Annons
Annons

Fredagsmiddag!

Annons MOBILE TOP

Märker en viss rutin i middagsmaten… Vi käkar ofta nån slags kyckling på fredagar och kött på lördagar. Ofta kött på söndagar med och i stort sett alltid pasta på måndagar.
På torsdagar äter vi alltid nåt som barnen tycker är extra gott eftersom vi har så kallad ”städtorsdag” i det här huset. Det innebär att ALLA i familjen städar hela huset grundligt och vi har lite olika uppgifter vad vi gör. Barnen städar sina rum på det ordentliga viset och dammsuger sina egna rum också.
Då vill jag få dem på bra humör och en middag att längta till litegrann så går städningen bättre  =)

Idag ska vi iallafall äta kycklingdelar som är marinerade.
Därefter är det bara att köra i ugnen och de blir sagolikt goda! Det här är ett av de där ”kastaihopvadsomfinnsibristpåannat” som blev riktigt lyckat.
Och det bästa är: Jag skrev ner vad jag satte i!

De här passar riktigt bra med en kall ädelostcreme.
~

Suss Fredagskyckling

kycklingdelar med eller utan ben
1 dl chilisås
½ dl soya
1 dl honung
3/4 dl tigersås
3 vitlöksklyftor

Blanda.
Marinera så länge du kan vänta (bäst blir naturligtvis över natten, men 1 timme är inte fy skam heller)
Kör i ugnen på 200 grader tills kycklingen är 70 grader.
Njut!

~
Ha en trevlig fredagkväll!

Annons
Annons
Annons
Annons