Annons
SKELLEFTEÅ Hemmaplan igen - ”När de hör oss så gillar de country”">

Ben Carbine på Verandan

href="http://www.megafonen.nu/noje/ben-carbine-pa-hemmaplan/" target="_self"> SKELLEFTEÅ Hemmaplan igen - ”När de hör oss så gillar de country”

Annons

SKELLEFTEÅ ”När de hör oss så gillar de country”

Bandet Ben Carbine & the 18-wheelers blev till av en slump 2005.
– Det var två av mina vänner, Johan Ögren och Benjamin Åkerlund, som var trubadurer. En kväll fick de frågan om de hade ett country-band och de svarade Ja, men det hade de inte, berättar Jonas Bodin och fortsätter:
– De satte sig ner och ringde runt till ett gäng vänner och sedan dess har vi spelat tillsammans även om några namn bytts ut.

Bäst i Sverige
Bandet har åkt runt och turnerat i hela Sverige och även gjort några spelningar i Norge. De har till och med vunnit country-SM.
– Eftersom vår genre är relativt smal så blev vi snabbt inbjudna till country-festivaler i södra Sverige. Vi har varit på många roliga äventyr.

Fartfylld country
Nu imorgon, lördag, spelar de på Verandan i Skellefteå.
– Det är alltid roligt att spela här hemma. Vi har spelat på Johanna i Parken, Mollys, Balzac men det börjar vara ett tag sedan sist vi visade oss i Skellefteå.
– Vi kommer att bjuda på fartfylld rockig country. Folk brukar inte tro att de gilla country men när de hör oss brukar de börja gilla det.

Bandet består av Jonas Bodin, Johan Ögren, André Ahlard, Urban Berggren, Ida Bodin, Stefan Grenholm, Fredrik Marklund och Jonas Ershammar.

Verandan är öppet för de som fyllt 27 år på lördag.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons