Annons
SKELLEFTEÅ I mars nästa år kommer han till Folkparken.">

Albin Gromer till Skellefteå

class="alignnone size-full wp-image-8409" title="Albin Gromer" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2011/12/Albin-gromer-1-av-1.jpg" alt="" width="468" height="198"/> SKELLEFTEÅ I mars nästa år kommer han till Folkparken.

Annons

SKELLEFTEÅ I mars nästa år kommer han till Folkparken.

Efter den lysande premiärstarten av kapten röd konserten har det nu blivit dags för grabbarna bakom scenen-projektet att boka nya artister. Igår gjorde man klart med artisten Albin Gromer, som kommer till folkparken den 16:e mars nästa år.

Lite bakgrund om Albin Gromer:
Det var inte många som hade hört talas om Albin Gromer innan han framförde låten Härinne hos mig på P3 Guld-galan i januari 2011. Men efter galan viskades det överallt om hur hans framträdande var galans bästa. 
I hemstaden Malmö hade snacket länge surrat om den unge soulsångarens suggestiva mix av elektronisk r’n’ b och vemodiga texter på svenska. Och efter P3 Guld och Härinne hos mig hängde snart resten av landet på.

Singeln Tillsammans följdes av spelningar på bl.a. Storsjöyran, Mosebacke Terrass och Piteå Dansar och Ler. Dessutom åkte Albin med Timbuktu på turné i både Sverige och Norge.

Allt det här är naturligtvis bara början. Nya singeln För det är du släpptes  den 30 november och 10 februari 2012 släpps äntligen hans första studioalbum. En minst sagt efterlängtad skiva.

I samband med releasen är det så klart också dags för Albin att ge sig ut på sin första egna turné. Med start den 24 februari kommer han att besöka klubbar från Malmö i söder till Luleå i norr.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons