Annons

The Bishops Arms

Annons

I helgen så bjöd jag ut min sambo på middag på nyöppnade The Bishops Arms här i Skellefteå.
Förväntningarna på stället, inredning, atmosfär, stämning och öl var skyhöga.
Maten hade jag nog inte så höga förväntningar på annat än att det skulle vara en schysst pubmeny typ.

bishops
foto:megafonen.nu

Vi kom dit och det var fullt, som väntat på en fredagkväll som dessutom var dag före helgdag. Atmosfären var som väntad, trevlig, stämningsfull, glad och mysig. Som en pub ska vara.
Bord fick vi leta själva, så vi stod och hökade på annat folk som möjligtvis skulle äta klart inom kort innan vi fick ett bord.
Beställa maten fick vi göra i baren och betala var vi tvungna att göra direkt. Om det är så jämt eller bara var så den kvällen vet jag inte.
Maten tog inte lång tid att få alls och den var varm när den kom. Ja, självklart den var varm tänker du…men så är det ju inte alltid på alla ställen.
Jag hade beställt Club Sandwich och min sambo Fish ´n Chips.
Min mat var rätt plain, alltså smakade inget särskilt men dåligt var det absolut inte. Det enda som smakade nåt var aiolin och den var väldigt vitlöksstark. När jag tittade på min tallrik så var intrycket att det såg rätt slarvigt gjort ut men jag tycker inte det gör nåt eftersom själva idén är nog att det inte ska vara för pretto.
Min sambo tyckte att hans mat var god, jag tyckte att hans mat inte smakade nåt alls. Inte ens remouladen som man fick till fisken smakade nåt, bara majonnäs precis som coleslawen som låg på min tallrik.

Det är lite orättvist att sätta ett betyg på maten och stället när jag bara testat två rätter och varit där en enda gång, men ni får ta det för vad det är.

Summa sumarum.
Service: 2 av 5
I baren gick det undan! Stort +!
Det känns som att personalen på golvet inte hade så stor koll på vad som hände. Både vår mat och grannbordets mat var runt några varv innan de hittade vart den skulle fast vi sagt vilket bordsnummer vi hade. Och ”du får leta dig ett bord själv”? Nja. Ok om klockan varit mer, men 17.30 är ju middagstimmen?

Mat: 2 av 5
Med nöd och näppe en 2:a. Jag gillar inte heller roten från rå lök i min sallad och när även min sambo hade en lökrot från en annan lök i sin kalla sallad så kändes det sisådär.. Men jag kanske är petig då..?

Dryck/Öl: 5 av 5
Mineralvattnet jag drack var från flaska. Stort +!
Ölsorter och antal på fat.. bara att gratulera till stans bästa utbud!

Atmosfär: 4 av 5
Mycket avslappnat och skön stämning i lokalerna trots brist på platser till gästerna. Och fast det var väldigt mycket folk så kändes det inte stojjigt eller som att det var hög volym. Inga tv-apparater eller spelmaskiner, så underbart!!

Helhet: 3 av 5
Hit går jag inte och äter om jag är ute efter en god middag, hit går jag och dricker öl och umgås!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons