Annons

Vinterhänder?

Annons

Eftersom jag jobbar i kök så tvättar jag mina händer otroligt ofta. Jag är inte 15 längre så händerna tar lite stryk faktiskt. Jag blir väldigt torr emellanåt, särskilt på pekfingrar och tummar av nån anledning. Kanske för att jag håller i olika redskap som kniven tex, jag vet inte.
Det finns två saker som hjälper: Baby Care från Dermanord (Maria Åkerberg) och massageljus från Klinta & co. Just nu bränner jag Hallon & Kvitten, Mmmm!
Men Klinta & co är en ny upptäckt för mig och jag vill gärna dela med mig!

Klinta & co

För kanske 1½ månad sedan så åkte jag en sväng på Trädgården i Ursviken. Där finns ju inte bara blommor utan en hel del annat att shoppa också och är verkligen en av mina favoritträdgårdar här omkring.
Vid kassadisken hade hon tänt ett doftljus som doftade alldeles lagom och helt underbart!
Hon demonstrerade hur man även kunde använda det..
Det var ett massageljus från Klinta & co.
Man tänder ljuset och låter det brinna ca 15 minuter. Sedan när du fått en liten pöl, av vad som inte är stearin utan väldoftande massageolja, så smörjer du in tex dina händer med det.
Det var en märklig känsla vid första testet. Hjärnan sa att det kommer att brännas och stelna på händerna, men istället var det en mjuk skön känsla och inte alls så varmt som jag trodde utan behaglig temperatur och samma doft som låg i luften.
Hon (jag måste skriva ”hon” för jag kommer inte på vad det är hon heter som har trädgården..) berättade att denna sommar hade hon haft de mjukaste händerna på år och dar just på grund av massageljusen från Klinta & co som hon avverkade på löpande band där vid kassan.

Klinta & co
bilderna här ovan är lånade från hemsidan

De doftar inte bara fantastiskt gott utan Klinta & co tar även sitt ansvar när det gäller kvalitet.
De är gjorda av 4 saker:
30% ekologisk sojavax
30 % etiskt framställd palmolja
40% europeisk rapsolja
varav samtliga är framställda för livsmedelsindustrin och alltså både ätbara och komposterbara.
Den fjärde ingrediensen är eterisk olja eller doftolja.
De är helt vegetabiliska, utan konserveringsmedel och inget är testat på djur.
Bara en sån sak!
Man kan tända och släcka ljuset hur ofta man vill och när ljuset brunnit ner är glaset helt tomt.
Det lilla ljuset brinner ca 14 timmar och det stora hela 40 timmar. De finns i otroligt många olika dofter (kika in på hemsidan!) och nu såg jag att de kommit ut med värmeljus också brinner i 6 timmar som finns som 3-pack. De har även vegetabiliska tvålar och bodybutter.

Om du bor här i Skellefteå så ska ljusen enligt uppgift från Klinta & co finnas på Anderssons presentbod (dit även ”Mitt änglarum” flyttat i måndags) och Old Things i Stavbäck.
Annars finns de i lite olika nätbutiker bland annat Visageonline.se och Happehedgehog.se.
Om inte de dofter du vill ha finns där så kan du alltid kontakta Klinta & co så hjälper de dig!

De kan verka lite kostsamma kanske, men de räcker väldigt länge och är riktigt bra. Jag kan verkligen rekommendera de här massageljusen. Om du inte vill unna dig själv så är det kanske att tänka på till mamma, moster, faster, mormor, syrran, flickvännen, frun, fröknarna…till jul?
Jag personligen skulle lätt kunna ha ett av varje sort.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons