Annons
SKELLEFTEÅ Nu börjar höstens föreställningar på teatern.">

Ordsatt-tonsatt-framkallat

href="http://www.megafonen.nu/noje/sista-festen-for-detta-ar/"> SKELLEFTEÅ Nu börjar höstens föreställningar på teatern.

Annons


Foto: Patrick Degerman

SKELLEFTEÅ Nu börjar höstens föreställningar på teatern.

Vi börjar närma oss hösten och det är dags att börja boka sina platser på teatern och få tag på biljetter till just din favorit föreställning. Nu i september spelas bland annat föreställningen ”Västerbotten”. Föreställningen Västerbotten är en samproduktion mellan Västerbottensteatern och Västerbottens museum. Turnén sker i samarbete med Norrlandsoperan Musik.

Lite information om föreställning:

Det förflutna finns lagrat i oss alla. Som en stark klangbotten i våra liv eller som mer undflyende bilder, ibland svåra att få fatt i. I Västerbotten vilar det historiska landskapet jämsides med den moderna tiden. Redan några minuters bilresa utanför städerna syns spåren efter 200 års kultur. 1800-talets jordbrukssamhälle och 1900-talets folkhem med skolor, affärer, bönhus och folkets hus passerar förbi utanför bilfönstret i nästan varje by. I föreställningen Västerbotten har berättaren Marianne Folkedotter, musikerna Johan Norberg och Jonas Knutsson satt ord och ton på sina minnen och erfarenheter av att vara västerbottningar. Berättelserna och musiken omges av Sune Jonssons fantastiska bilder. Tillsammans bjuder de oss på en resa genom tid och rum där vi också ges möjlighet att möta oss själva, oavsett var i världen vi har vår egen rot.

Manus Marianne Folkedotter
Musik Johan Norberg & Jonas Knutsson
Foto Sune Jonsson © Västerbottens museum
Regi Peter Engkvist
Scenografi & kostym Anders Wirén
Mask Isabel Lövgren Roberts
Projektioner Catrine Grenholm
Föreställningens längd: ca 70 min utan paus
För biljetter och speldatum, besök hemsidan:

Västerbottensteatern>

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons