Annons
Annons

Har du kvar några bär i trädgården?

Annons MOBILE TOP

Dagens middag blev ännu en höstig rätt. Mest för att det är vinbär i den, och de kan man givetvis plocka ur som frys om man varit så smart att spara några där.
Det hade inte jag, jag rensade mina buskar och gjorde saft och gelé på allt, men några stackare fanns kvar så det räckte till det här receptet.
Receptet har jag hittat på nätet, men gjort om det lite grann så det blev ännu bättre tycker jag.
Jag använde tex pressad citron istället för vin idag och hälften mjölk.
Den här rätten passar både som fredagsmiddag och tisdagsmiddag, att laga till många både stora och små och den är snabblagad. Den fick dessutom höga betyg av mina kräsna barn.
~

vinbärskyckling
Vinbärskyckling, 4 pers

4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
½ dl vitt vin (eller ½ pressad citron)
1 ½ msk kycklingfond
1 kvist rosmarin
3 msk röd vinbärsgelé
1 msk kinesisk soya
3 dl grädde (eller hälften grädde hälften mjölk)
1 dl röda vinbär
Gör så här:
Dela fileérna i fyra, först så det blir en stor tunn filé och sedan i mitten på längden.
Bryn kycklingfiléerna i smör eller olja så de får lite färg.
Lägg dem på sidan.
Fräs den pressade vitlöken i oljan som är kvar i stekpannan, utan att den får färg.
Tillsätt senapen och fräs en halv minut ungefär.
Tillsätt resten av ingredienserna utom de färska vinbären.
Lägg i kycklingfileérna och låt dem puttra med i ca 5 minuter.
Strö över vinbären vid servering.

~

Annons
Annons
Annons
Annons