Inte att förglömma bland alla mat-tidningar och bloggar är Ica´s tidning Buffé. Där kan man hitta riktigt bra recept om man har ögonen öppna.
I förrgår hittade jag en kaka som såg god ut och dessutom både var gluten och laktosfri!
Nästa gång jag gör den blir det med hallon.
~
Päronkaka med citron
500 gram mandelmassa (jag gillar Odense bäst)
5 ekologiska ägg
1 ekologisk citron, skalet + 1 msk av saften
3 små päron eller 2 stora.
Vispa upp de 5 äggen lätt i en bunke.
Riv mandelmassan grovt ner i samma bytta.
Riv ner citronskalet och pressa ner minst 1 msk av saften.
Rör om noga.
Häll i en smord form med löstagbar botten.
Skala och klyfta päronen. Lägg ner i formen.
Grädda på 200 grader ca 35-40 minuter.
Pudra över florsocker när den svalnat lite.
Tips!
Den här kakan går att göra med vilket bär eller vilken frukt du vill!
Servera gärna vaniljglass eller vaniljkesella till.
Om du vill göra den mer julig så tillsätt 1 paket saffran.
~
Vår vän glutenallergikern tyckte också den var smarrig!
//Suss