Annons

Vardagsliv på Morön.

Annons

Jag har fått förfrågan från en kär barndomsvän från Glommers att lägga ut fler recept och ideér på vardagsmat. Om jag kunde skriva varje dag vad vi äter med recept? Hon är å less på samma-samma-samma varje dag.
Hm.. Nja. Det har jag nog inte tid med för att vara ärlig, men jag kan prova lägga ut dagens mat utan bilder och recept och är det nåt man vill ha så fixar jag det. Jag testar och ser hur länge det håller.
För att vara lite trevlig till en början har jag till och med bilder på dagens middag. Alltid nåt!

Potatismos

Koka skalad potatis.

Potatismos

Mosa potatisen grovt.
Tillsätt det du gillar.
Jag har mjölk, en klick smör, en äggula, salt och peppar. Gärna också örter, men barnen gillar inte ”det där gröna”, så det beror på hur mycket tålamod och övertalningsförmåga jag har i mig om jag struntar i det eller inte.

Potatismos

Vispa med elvisp.
Tillsätt mer mjölk om det behövs.
Ju mer du vispar desto fluffigare mos blir det.
Jag vispar hur länge som helst, men jag tycker klumpar är vidrigt i mos också.

Remoulad

Enkel Remouladsås gör jag med en ny favorit ”Bostongurka Jalapeñosmak” och majonnäs. Inget annat.
Rör ihop de båda.

Fiskpinnar

Fiskpinnar.
Torsk i mindre bitar.
Mjöl blandat med lite salt och peppar i en tallrik.
Uppvispat ägg i nästa.
Ströbröd i tredje.
Panera (doppa fisken i mjölet, sen i ägget, sen i ströbrödet, och du har dubbelpanerat!)
Nu har du gjort egna fiskpinnar som är bra nog mycket godare är köpes.

Fiskpinnar

Stek i medelvärme i smör, några minuter på varje sida.

Fiskpinnar

Resultat: Fiskpinnar med potatismos och Remouladsås. Alla äter glatt.

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons