Annons
Annons

En lätt och god middag

Annons MOBILE TOP

Jag säger bara en sak. Majskyckling.
All annan kyckling kan slänga sig i väggen och tror du att du inte skulle känna nån skillnad så tror du fel fel fel!
Majskyckling smakar nämligen kyckling.
Jag brukar göra den helstekt i ugnen, ofta med citron och örter.

Med den här armen då… (ett jäkla tjat -jag vet, men jag kan ju inte göra nånting nästan 🙁 ) så blev det min äldsta dotter, 6 år, som gjorde den.
Borde vara enkelt då va?

~

Majskyckling citron & ört

Min goda citronkyckling,  till 2-4 pers beroende på kycklingens storlek..


en hel majskyckling, ca 1,5 kilo
nån deciliter olja (jag tog olivolja den här gången men ta den du gillar)
2 citroner, juice och skal av båda
ett par matskedar flytande honung
en stor näve blandade örter (jag tog rosmarin, persilja & timjan den här gången)
ordentligt med flingsalt
ordentligt med svartpeppar från kvarnen



Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda allt.
Torka kycklingen ”torr” och lägg i en ugnsform.
Stoppa in två citronhalvor in i kycklingen.
Lossa på skinnet försiktigt så det blir som en ficka mellan bröstfiléerna och skinnet.
Häll över blandningen och stoppa även in den under skinnet så gott det går.
Bind ihop kycklingen ben om du vill. Det brukar jag strunta i men det blir snyggare om du gör det.
Stoppa kycklingen mitt i ugnen i drygt en timme, tills den är 70-72 grader.
Ös den då och då under tiden.

Blandar..

Majskyckling citron & ört

Stoppa citroner inuti.
Som hon sa ”Det är gode äckligt mamma, men man måste göra äckliga saker också ibland.”

Majskyckling citron & ört

Gnid in ordentligt och se till att det kommer även under skinnet.

Majskyckling citron & ört

Vi brukar äta den med ris eller bara en fräsch sallad och med skyn som blir.
Ungefär hur gott och enkelt som helt. Det enda jobbiga är att komma ihåg att tina kycklingen i god tid…

/Suss


Annons
Annons
Annons
Annons