Annons
SKELLEFTEÅ Blir vi bruna trots att vi använder oss av solskyddsfaktor?">

Skydda dig mot solen

class="alignnone size-full wp-image-2025" title="solen" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2010/06/solen.jpg" alt="" width="468" height="152"/> SKELLEFTEÅ Blir vi bruna trots att vi använder oss av solskyddsfaktor?

Annons

SKELLEFTEÅ Blir vi bruna trots att vi använder oss av solskyddsfaktor?

Sommaren kom snabbare än vanligt i år. Vinterbleka slänger vi oss ut i solen och utan att tänka på att vi måste använda solskyddsfaktor.

Solen är starkare än någonsin och vi måste komma ihåg att tänka på vår hälsa. Solen ställer till med bland annat förtidigt åldrande, pigmenteringar och en ordentlig fuktförlust i huden, och i allra värsta fall även hudcancer. Med allt detta så är det jätteviktigt att vi alltid använder solskydd när vi vistas i solen, oavsett om vi har lätt för att bränna oss eller ej.

För att vara väl förberedd inför sommaren & solen är det viktigt att peela bort den gamla vinterhuden. En ordentlig djuprengörande ansiktsbehandling är bra för att få en jämnare och snyggare färg. Tänk bara på att om du använder peelande hudvårdsprodukter är det än viktigare med solskyddet.

Med vår erfarenhet ser vi att många, trots att man vet hur viktigt det är, använder allt för lågt solskydd eller inget alls. Här i Sverige med vår ljusa hudton bör de flesta använda spf 30 i ansiktet och gärna upp mot spf 25 på kroppen. Då undrar du kanske: ”Blir jag verkligen brun då”? – Ja, det blir du! Det tar lite längre tid men du slipper bränna dig, flagna och färgen håller i sig längre. Och det är ju det vi vill, känna oss sommarfräscha långt in på hösten. En annan vanlig uppfattning är att molniga dagar behövs det inget solskydd, men strålarna tar sig även genom molnen, så på med solskyddet då också.

Skulle du då trots allt bränna dig, använd en ”after sun-produkt”. Gärna med ingredienser som lugnar, kyler, ger fukt och dämpar rodnad. Även om du inte har bränt dig så är det ändå superviktigt att huden får mycket fukt! Smörj in huden med en fuktkräm anpassad för din hudtyp.

Vet du vad just du har för hudtyp? Vilken ”siffra” ska du ha på ditt solskydd? Om du är osäker, fråga gärna oss på Ego om råd!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons