Annons
SKELLEFTEÅ Vilken färg passar du bäst i? Det kan Marielle berätta.">

Hitta de rätta färgerna

class="alignnone size-full wp-image-848" title="Marielle på Ego" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2010/04/marielle_1.jpg" alt="" width="468" height="229"/> SKELLEFTEÅ Vilken färg passar du bäst i? Det kan Marielle berätta.

Annons


Marielle Rånes jobbar på Ego i Skellefteå. Foto: Magnus Lindkvist

SKELLEFTEÅ Vilken färg passar du bäst i?
Det kan Marielle Rånes på Ego berätta för dig.
.

För att hitta vilka färger som passar på just dig använder Marielle, som är utbildad färgkonsulent, de personliga färger som redan finns: Hårfärg, hudton och ögonfärg.

– Jag studerar hur du ser ut och tar sedan fram tyger och håller mot ansiktet för att hitta rätt, säger Marielle och fortsätter:
– Jag kollar om färgen ska vara klar, dämpad, mörk, ljus, varm eller kall.

Individuellt
Förut gick färganalytiker ofta efter årstider, men det är någonting Marielle valt att inte göra.

– Då blev alla likadana beroende på om det var vinter eller sommar. Nu är det mer individuellt från person till person. Ingen blir den andra lik.

Vem ska gå och göra en färganalys?
– Den som bara vill hitta rätt bland alla färger kan göra en färganalys. Den som tycker det är svårt med färger helt enkelt. Men framförallt de som träffar mycket folk via jobbet. Om man är säljare till exempel är det ofta viktigt att klä sig snyggt.

Aha-upplevelse
Färganalysen innefattar inte bara färgen på kläder.
– Det är allt från makeup och hårfärg också. Om man ska bära silver eller guld, pärlor eller plast, säger Marielle och påpekar att det inte bara gäller kvinnor.
– Det är viktigt vad män har för färg på slipsen, skjortor och sådana detaljer också.

Om du inte har rätt färger är det lätt att du blir grå, blek och trist.

– Efter färganalysen är det meningen att kunden ska få en aha-upplevelse. Att de ska känna att det blev helt rätt, det är viktigt, säger Marielle.

Foto: Magnus Lindkvist
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons