Annons
SKELLEFTEÅ Wellas stjärnsylist var på besök i Skellefteå. Läs om vad Tomas Edlund har att säga om staden, hår och mode.">

Han vet vad som är rätt i år

class="aligncenter size-full wp-image-58" title="hårpuff_DSC_7220" src="http://megafonen.mikaelholm.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/03/hårpuff_DSC_7220.jpg" alt="" width="468" height="141"/> SKELLEFTEÅ Wellas stjärnsylist var på besök i Skellefteå. Läs om vad Tomas Edlund har att säga om staden, hår och mode.

Annons
Erika Danielsson (bilden i mitten) var en av dem som fick sitt hår stylat av Tomas Edlund. Foto: Magnus Lindkvist / Fotograf Skellefteå


SKELLEFTEÅ Wellas stjärnsylist var på besök i Skellefteå.
Det visade sig att han gillar Norrlänningar.
– Det är inte så mycket snack, mer verkstad.

I ett konferensrum på Statt hotell i Skellefteå sitter ett tiotal förväntansfulla Skelleftebor. De har samlats där för att få sitt hår klippt och stylat.

En chansning. En kul grej. Prova på något nytt. Anledningarna är många.

– Det är spännande men jag litar på Tomas, säger Anna Lindmark som är den som får sitt hår klippt just när Megafonen.nu kommer på besök.

Fantastiskt yrke
Och varför skulle hon inte lita på honom? Tomas Edlund har själv en framgångsrik frisörsalong i Stockholm, Hos Tomas, och han åker Sverige runt för att inspirera andra frisörer som Wellas stylist.

– Frisör är ett fantastiskt yrke där man behöver utveckla sig hela tiden. Dela med sig och ta del av nya trender, berättar han.

”Inte så mycket snack”
Han har besökt många städer i Sverige, men om han får välja åker han helst norrut.

– Jag trivs i Norrland och har alltid gjort det. Här är folk mer nyfikna och avslappnade, det är inget skrikit och gapande. I Malmö är det tvärt om, säger han och konstaterar:
– Det är inte så mycket snack, mer verkstad.

Stureplansfrisyr i lä
I slutet av februari var han på plats för att inspirera Skellefteås frisörer om vårens och sommarens frisyrer.
– Alla långa hår ska vara i mittbena. Länge sedan sist det var så. Kanske låter knasigt men så är det, säger Tomas och fortsätter:

– Axelkort hår och uppåt tar man i mer med färgen och färgar det i tydliga blockindelningar.

Och för killar?
– Där är det väldigt mycket proper Hollywood-40-tals-känsla. Då ska det vara perfekt klippt. Då ligger en vanlig Stureplansfrisyr med lite långt hår i lä. Men det är inte många som pallar att ha det så perfekt och då kan man alltid ha en lite mer skitigare, stökigare look.

Erika Danielsson efter att hon blivit klippt och stylad. På onsdag publicerar Megafonen före- och efterbilder på elva av dem som var med.

Foto: Magnus Lindkvist

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons