Annons

Tre Systrar

Datum: 26 februari 2020 Plats: Västerbottensteatern

Tre Systrar är en tvättäkta klassiker och klassiker är ju just klassiker för att de kan spelas om och om igen över århundraden och ändå beröra sin samtid. Nu har turen kommit till Västerbottensteatern.
Ur teaterdammet reser sig fem dedikerade clowner för att blåsa nytt liv i Tre Systrar. Clownerna kastar sig med full fart framåt! För “meningen med livet” måste återigen diskuteras! Är det här livet pågår eller är det någon annanstans? Börjar det riktiga livet när man flyttar till Umeå, Stockholm, Moskva eller Europa? Eller är det så att det riktiga livet finns i vattenbrynet i Hamptjärn en solig tisdagkväll?
Tjechovs pjäs berättar om våra tillkortakommanden och om drömmarna som vi inte alltid har kraft att förverkliga – om livet som blir som det blir. Precis så är det för clownerna också…
De tar sitt uppdrag på absolut största allvar – de har ju i denna förställning fått en rysk pärla i sin hand. Det går dock inte alltid som man tänkt sig.
Clownerna finns till tillsammans med publiken i ett absolut ”NU”, där vad som helst kan hända. Vi bjuds på mycket text, många klädbyten – och så samspelet med den underbara publiken som aldrig blir detsamma från en gång till en annan…
Vi lovar er en Tjechovskt drama som ni aldrig sett förut – fyllt av värme och skratt.
Av Anton Tjechov, i regi av Camilla Persson

Fler event

Annons