Annons

Bastuklubben

Datum: 8 mars 2020 Plats: Bryggarbacken

Nu har vi möjlighet att sitta utanför dambastun för att tjuvkika, tjuvlyssna och uppleva de samtal, beteenden och förhållningssätt som olika kvinnors kroppar, tankar och erfarenheter berättar. Föreställningen Bastuklubben är en del av Ögonblicksteaterns hudnära projekt med samma namn som undersöker systerskap och förtrolighet utifrån dambastun som rum och sammanhang.
Tre kvinnor i olika åldrar möts i en bastu. Det har de gjort i flera år. I bastun följer de varandras liv genom nakna sanningar och svåra samtal, men också genom vardag, glädje och heta diskussioner. Sanna vill ha fler barn men sexlivet har blivit komplicerat med alltbarngegg de kravlar runt i. Riita slits mellan den nya unga kärleken, tonårsbarnen och sin förvirrade mamma. Gunnel ska snart gå i pension och bävar för tomheten. Hon som levt ensam större delen av livet. Utan jobbet – hur blir det då att få dagarna att gå?
”Bastuklubben” handlar om att dela med sig av sitt innersta. Om skam, längtan, ensamhet, förälskelse och omsorgen om alla runt omkring. Är det systerskap – det som uppstår i nära, förtroliga relationer? Eller är systerskap en handling, att ta ställning? Vad betyder det för vår närvaro och förtrolighet att vara nakna tillsammans och att det inte finns något annat i rummet som stör?
Söndag 8 mars kl.19:00, Bryggarbacken. Utomhus – klä dig varmt.
Längd: 60 min, exklusive eftersamtal och bastusittning. (Efterföljande bastusittning endast för kvinnor)
Åldersgräns: 15 år
Pris: Ordinarie 180 kr, ungdom/student 150 kr
Med Ögonblicksteatern
Medarrangör: Sara Kulturhus. Del av Feministiska veckan.

Fler event

Annons