Annons
Annons

Jul, nyår och det därmellan.

Annons MOBILE TOP

Så skönt det varit med lite paus i arbetandet!
Har varit ledig tre välförtjänta dagar över julen och skulle verkligen kunna tänka mig vara ledig några dagar till.
Jag började istället jobba redan i torsdags och har gjort det ändå sen dess.
Sambon ledig dryga två veckor.
Högsäsong på matfronten minst sagt.
Bloggen tar storstryk och här är ett inlägg utan bilder och allt.

De flesta vill ha kött i dessa firartider.
Jag har förutom det vanliga utbudet, tagit hem ett så kallat ”lyxpaket” från en leverantör där jag har alla delar från hela djuret, och delarna kommer alltså från samma djur. Självklart att det ska vara så kan man tycka, men det är inte så i Sverige idag.
Köttet är hängmörat 10 dagar och precis hur fint som helst!
Härligt att Skellefteåborna (nu menar jag även gemene man som inte är total matnörd) börjar uppskatta ett fint kött!

Vad vi ska äta till nyårs är bestämt iallafall.
Det blir två små förätter, en med Kalix löjrom och färska räkor och ett bakat päron med getost.
Varmrätten blir en lågtempad oxfilé med en potatisbakelse med Västerbottensost, sherrysås med salvia.
Efterrätten blir en glassbomb i sann nyårsanda! Hallon!
Recepten kan ni få lagom till trettondagshelgen.
Nu ska jag iväg och jobba 7-16.

Annons
Annons
Annons
Annons