Annons
Lars Engman och Stiftelsen Träenighetens ordförande Dan Magnusson. Foto: Pressbild

Hedras för sitt långa engagemang – Lars Engman får Träpriset 2024

NYHETER Lars Engman i Skellefteå, tidigare verksamhetsledare för Träbransch Norr, tilldelas Stiftelsen Träenighetens utmärkelse Träpriset 2024.

Annons

Priset är förenat med en summa på 50 000 kronor och överräcktes till Lars Engman i samband med Återbrukskonferensen på Campus Skellefteå den 17 september.

– Det var ju trevligt! Jag har jobbat länge inom träbranschen, men att få pris är inget man tänker på. Jag vet ju vilka som fått det tidigare, så det känns hedrande och stort, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Kanske är det ett kvitto på att de tycker att jag gjort ett bra jobb, även om jag inte stått i rampljuset. Jag har alltid försökt göra mitt bästa och verka för träbranschens utveckling i Västerbotten.

Annons

Han har jobbat i branschen sedan han utbildade sig till maskinsnickare 1974 och med sin långa erfarenhet, bland annat som utbildningschef på Lernia efter 20 år som snickare, utsågs Lars Engman till verksamhetsledare för Träbransch Norr under 2013. Och där blev han snabbt en centralgestalt.

– Det har varit spännande att se hur de företag som varit med på den här resan har växt och tagit mer plats. Det har varit inspirerande att följa deras framgång.

Under ett decennium år på posten hade han stort fokus på företagsutveckling, kompetensförsörjning samt kompetensutveckling och för Stiftelsen Träenigheten, som delar ut Träpriset, har Lars insatser inte gått obemärkt förbi.

Annons

– Träbransch Norr tog betydande kliv och stärktes under Lars ledning. Hans bakgrund gjorde att han kunde prata med alla och vara ett bollplank för många. Han har lyft fram andra och varit mån om att skapa möjligheter för utbildningar, säger ordförande Dan Magnusson och slår fast:

– I dag är Träbransch Norr en förebild för andra, och det är mycket tack vare Lars.

Lars Engman från Bursiljum är pensionär i dag men fortsätter att stötta Träbransch Norr när det behövs och ägnar sig annars åt fritidsaktiviteter som ligger honom varmt om hjärtat; som jakt och fiske, svamp- och bärplockning.

Motiveringen

Lars Engman tilldelas Träpriset 2024 med följande motivering:

Lars Engman har idogt verkat för Västerbottens träindustri och skapat former för företagens fortsatta utveckling. Med stort engagemang har han bidragit till Trä & Teknik Arenans (T2) och dess utbildningsprogram och medverkat till en stiftelse för teknik och maskinutveckling för den framtida kompetensförsörjning inom träindustrin.

Källa: Stiftelsen Träenigheten

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons