Ja, vi har ju, som jag skrivit innan, ätit mestadels mat från Muurikka eller liknande den gångna helgen.
En sak som jag kan rekommendera som varje hushåll som gör upp en eld nån gång då och då borde ha är ett mackjärn. Min lillebror Sebbe är kungen av mackjärnet hemma hos oss, men alla andra äter mer än gärna när man får chansen att låna det en stund.
Det hela är mycket enkelt, väldigt gott och gode onyttigt.
Passar perfekt nu till Valborg också!
Mackor i järn
En eld
Ett mackjärn
Formfranska
Smör
Ost
Skinka
(eller vad du vill ha i, det mesta är grymt)
Ta två skivor formfranska och bred ordentligt med smör på dem.
Vänd smöret nedåt mot bordet på den ena.
Lägg ost på.
Lägg skinka på.
Lägg på den andra smörade frallan med smöret uppåt.
Lägg in i mackjärnet (nu har du alltså smöret utåt järnet på både sidor, annars bränns det)
Lägg in i elden.
Grilla några minuter på varje sida.
NJUT!