Annons
Annons

Chili

Annons MOBILE TOP

Det här receptet kommer från Marcus Aujalay och man kan göra sin chili med de kryddor man känner för och vill ha med. Jag använder gärna fler än bara 3 sorters bönor och absolut vill jag ha med Kidneybönor! Men aldrig de där på burk utan struktur i ”tomatsås”…Heinz hemskheter. Om det är dem du använder i din Chili con carne tycker jag du ska prova lägga i några andra bönor en gång och känna skillnaden.
Och gasig i magen blir man bara av bönor som inte kokat nog länge..

~

Chili con carne

Chili con carne, 4 port

600 g högrev
1 st gul lök, skalad och finhackad
4 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 st grön/röd chili, finhackad
100 g varmrökt sidfläsk/bacon
3 msk tomatpuré
0.5 msk kakao
0.5-1 msk spiskummin
1 tsk oregano, torkad
1 tsk timjan, torkad
5 dl rött vin
100 g vita bönor
100 g kikärtor
100 g borlottibönor
Persilja, finhackad
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Olja till stekning

Bryn köttet i olja tills det fått fin färg i en stor gryta.
Lägg i lök, vitlök, chili och sidfläsk och bryn ytterligare några minuter. Spara lite finhackad chili till servering.
Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet.
Låt sjuda under lock 2 timmar.
Ta bort locket och koka ihop grytan ytterligare minst 30 minuter, tills köttet är helt sönderkokt och mört.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner bönor och strö på lite mer chili och persilja.

Annons
Annons
Annons
Annons