Annons
Annons

Konditorns Semlor

Annons MOBILE TOP

Jag såg på Nyhetsmorgon på TV4 nu på morgonen och där var den väldigt duktiga konditorn Magnus Johansson och bakade sina semlor. De så helt fantastiskt goda ut så har du fortfarande inte gjort egna semlor och du inte vill göra mitt recept, så skulle jag tipsa om att göra det här.

~

Konditorns semlor

foto Scanpix

Konditorns Semlor

Fördeg
500 g mjölk
500 g extra bagerivetemjöl (eller vetemjöl special)
40 g jäst
10 g kardemumma
Deg, resten
200 g socker
20 g salt
500 g extra bagerivetemjöl

200 g smör, rumstempererat

Fyllning
500 g mandelmassa
200 g vaniljkräm
5 g kardemumma
0.5 st vaniljstång, fröna

Servering
1 l vispgrädde
Florsocker

Fördeg
Allt blandas väl i ca 5 minuter.
Låt ligga i ca 30-40 minuter till första bubblan.

Deg, fortsättning
Tillsätt socker, salt och mjöl.
Knåda degen i ca 15 minuter.
Tillsätt sedan det rumstempererade smöret och blanda in ca 5 minuter.
Låt degen vila ca 1 timme.
Väg bullarna, ca 70 gram/styck, forma dem runda.
Låt sedan bullarna jäsa ca 3,5 timmar under duk.
Baka sedan i 210 grader i ca 10 minuter.

Fyllning
Blanda väl, så inga klumpar bildas.
Klipp upp ett hål i bullen.
Spritsa sedan i mandelfyllning.

Servering
Vispa 1 liter grädde.
Spritsa sedan vispad grädde på bullen och toppa med lock.
Sikta florsocker på bullen.
Serveras direkt gott, gott.

~

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons