En barndomskompis och hennes man kommer till oss imorrn. De ska lämna sina fyra barn hemma och ta en weekend här i Skellefteå, hälsa på, shoppa, gå på hockey på lördag och bo på hotell. Fram för mer sånt!
Självklart måste vi äta en god middag!
Jag gjorde desserten nästan klar ikväll och det blir en enkel och lätt att förbereda eftersom jag vill ju sitta ner och umgås imorrn, inte grejja på så mycket i köket.
Chokladmousse blir det. Med havreflarn och coulis på röda bär från sommarens skörd.
Jag ger er här den godaste chokladmoussen jag vet. Dessutom går den på mindre än 10 minuter att göra. Kanske blir det en bild imorrn =)
~
Chokladmousse, 4 pers
2 äggulor
125 gram mörk choklad av god kvalitet
2,5 dl vispgrädde
0,6 dl sockerlag
sockerlag:
1 dl socker
1 dl vatten
Koka upp socker och vatten.
Under tiden hackar du chokladen grovt och sätter i vattenbad för att smälta.
Vispa ägg och sockerlag luftigt när den svalnat lite.
Blanda den smälta chokladen med äggmassan.
Vispa grädden lätt och vänd ner i omgångar i smeten, försiktigt för vi vill behålla fluffet.
Kyl minst 2 timmar.
~
Havreflarn, ca 30 st
75 gram smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver
en skvätt likör el konjak (tex amaretto
Slå på ugnen på 200 grader
Smält smöret
Blanda med övriga ingredienser
Klicka ut på bakplåtspapper
Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter
~
//Suss