Annons
Prisutdelningen hölls i samband med Demcon den 19-20 september. Foto: Pressbild

Skelleftebolag får branschpris för innovation: ”Ett starkt lagarbete”

NÄRINGSLIV Brokk i Skellefteå får Svenska demoleringspriset 2024 i kategorin Årets innovation.

Annons

Utmärkelsen delas ut årligen sedan 2012, i samband med Demcon som är en mässa för demoleringsutrustning där branschfolk kan mötas och utbyta idéer. ”Branschens rivigaste mässa”, som den beskrivs på evenemangets sajt.

Svenska demoleringspriset 2024 har sex kategorier varav vinnarna i en, Årets innovation, finns på Skellefteföretaget Brokk. De uppmärksammas för utvecklingen av Brokk Smart Power+, ett system för fjärrstyrda rivningsrobotar som ska göra dem mer intelligenta, uthålliga och användarvänliga.

Annons

”Bakom framgången ligger ett starkt lagarbete där alla på Brokk har spelat en avgörande roll i att skapa det mest intuitiva och effektiva systemet på marknaden”, hälsar företaget i ett pressmeddelande.

Det är tidningen Professionell Demolering som delar ut i priset i samråd med BFB, Branschorganisationen för byggnadsberedning.

Juryns motivering

Brokk tilldelas Svenska demoleringspriset i kategorin Årets innovation med följande motivering:

”Genom mångårigt framgångsrikt utvecklingsarbete som genererat rader av värdefulla redskap för vår bransch är vinnaren av Årets innovation inte någon rookie i de här sammanhangen. Företaget har ett tydligt solitt och starkt arbetssätt för att branschen ska kunna se fram mot fler smarta lösningar för bättre arbetsmiljö och produktivitet framöver. Vinnaren av priset Årets innovation är Brokk för Brokk Smart Power+.”

Källa: Brokk

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons