Annons
Maja Francis kommer att spela i Sara kulturhus på fredagen den 22 november. Foto: Pressbild

Omfamnar countryn på nytt album – Maja Francis klar för Skellefteå

MUSIK Maja Francis släpper nytt album och åker på turné. Den 22 november kommer hon till Skellefteå.

Annons

Efter ett gäng singlar och EP:n ”Come Companion” 2016 albumdebuterade hon med kritikerrosade ”A Pink Soft Mess” under 2021. Två år senare släpptes liveskivan ”Live at Way Out West” och nu är Maja Francis albumaktuell på nytt.

Om hon tidigare flörtat med countryn så gör Maja Francis på denna skiva mer av ett fullgott raggningsförsök. ”Hello Cowboy” släpps nu på fredag den 6 september.

– På mitt förra album doppade jag bara tårna men nu är det mer country upp till midjan, säger singer-songwritern i ett pressmeddelande.

Annons

På den här skivan vill hon också visa sitt mest sårbara och kraftfulla jag hittills. Tre singlar har släppts under året, titelspåret ”Hello Cowboy”, den drömska ”Manic Pixie Dream Girl” och känslosamma ”Low”, för att bygga förväntan inför releasen.

– Många av låtarna handlar om att försöka acceptera där man är istället för att konstant vilja jobba på sig själv och förändra saker, typ ha en paus i ”självutveckling” och mer tänka ”här är jag med allt mitt skit och jag är okej med det”. Men också om att vara utanför normen och känslan av att åldras och helt plötsligt ifrågasätta saker som jag aldrig ifrågasatt förut, berättar Maja Francis.

Annons

Efter albumsläppet väntar ”Hello Cowboy Tour 2024”, en resa till 19 orter med start i Vänersborg den 11 oktober och slut i Gävle den 30 november. Däremellan, på fredag den 22 november, kommer Maja Francis till Sara kulturhus i Skellefteå.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons