Annons
Sponsrad artikel
Genom ett samarbete med Care of Nord i Skellefteå så kan Narva Åderbråckscenter utföra behandlingar på plats i Skellefteå. Sjuksköterskan Annika Ögren från Skellefteå är en av dem du möter vid ditt besök.

Fortsätter att behandla åderbråck i Skellefteå – är Sveriges främsta experter: ”Stora positiva effekter”

ANNONS Narva Åderbråckscenter fortsätter att regelbundet resa till Skellefteå för att hjälpa de som drabbats av åderbråck. “Med ett litet kirurgiskt ingrepp kan du få stora positiva effekter”, säger Karl Sörelius, kärlkirurg och docent.

Det har snart gått ett år sedan kirurger från Narva Åderbråckscenter regelbundet började åka till Skellefteå för att genomföra åderbråcksbehandlingar. De håller i vanliga fall till i huvudstaden där de bland annat har ett exklusivt avtal med Region Stockholm, men vill även göra det enklare för fler att ta del av deras expertis.

– När vi åker ut i landet så tar vi med oss exakt samma typ av utrustning som vi använder i Stockholm, och behandlingen blir likadan. Men istället för att till exempel Skelleftebor ska behöva åka till oss så åker vi till dem, berättar Karl Sörelius, kärlkirurg och docent, som arbetat med åderbråck i över tio år.

Istället för att till exempel Skelleftebor ska behöva åka till oss så åker vi till dem.

Satsningen i Skellefteå har fallit väl ut, menar han.

– Vi har fått ett fint mottagande och positiv feedback. Det märks att många har väntat länge på att få göra en sådan här typ av operation, säger Karl.

Många drabbade

Ungefär en tredjedel av alla män och kvinnor drabbas av åderbråck, men de är inte prioriterade inom den allmänna sjukvården eftersom det sällan räknas som en akut sjukdom. Åderbråck behöver inte ge några besvär, men kan göra det.

– Det finns allvarliga besvär som eksem, kroniska sår eller blödningar. Den typen av besvär står oftast Regionen för. Andra besvär kan vara tyngdkänsla, svullnader, klåda, krypningar eller att du av estetiska skäl vill ta bort åderbråcket. Då kan vi hjälpa till, säger Karl.

Karl Sörelius är docent, kärlkirurg och allmän kirurg. Han har jobbat med åderbråcksbehandlingar i över 10 års tid.

Tekniken har också gått framåt vilket gör det betydligt enklare att genomgå en åderbråcksoperation nu än förut.

– Vi använder lokalbedövning och själva operationen tar bara ungefär 1-1,5 timmar. Efteråt kan behandlingsområdet vara lite svullet och kännas ömt en kortare tid, men det är inget som hindrar dig från att återgå till arbete så fort som du känner dig redo, säger Karl.

Med ett litet kirurgiskt ingrepp kan du få stora positiva effekter.

Sedan Narva startade sin verksamhet 2011 har de genomfört fler än 30 000 behandlingar.

– Med ett litet kirurgiskt ingrepp kan du få stora positiva effekter, säger Karl.

Vill hjälpa

I Skellefteå, dit de kommer ungefär en gång i månaden, samarbetar Narva med företagshälsan Care of Nord som lånar ut sina lokaler på Nygatan 69.

– Vi börjar alltid med en undersökning för att ta reda på vilken behandling som skulle passa dig bäst, sen väljer du själv om du vill gå vidare eller inte, säger Karl.

Oavsett om du har stora eller små bekymmer så tittar vi gärna på det.

Antingen kan du göra behandlingen redan samma dag, eller boka in den till nästa gång Narva är på besök.

– Oavsett om du har stora eller små bekymmer så tittar vi gärna på det för att se vad som går att behandla. Vi är glada om vi kan hjälpa till, säger Karl.

Nästa gång Narva besöker Skellefteå är den 28-29 september. För att se övriga datum, besök narvakirurg.se.

Behandling i Skellefteå – så går det till:

Undersökning
Vid nybesök utför en kirurg alltid en noggrann undersökning, bland annat med ultraljud av dina åderbråck för att få en god uppfattning om vilken behandlingsmetod som är lämpligast för dig.

Behandling
Våra behandlingar anpassas alltid individuellt efter patientens unika förutsättningar. Vi har moderna och effektiva behandlingsmetoder som ofta används i kombination med varandra för att uppnå önskat resultat. Du kan förvänta dig samma resultat och förstklassiga vård som vi erbjuder i Stockholm, eftersom det är samma specialiserade kirurger som även utför behandlingarna i Skellefteå.

Efter behandling
Efter din åderbråcksbehandling kan du vara öm en kortare tid. Ömheten är övergående och smärtan kräver sällan smärtstillande medicin. Du kan börja jobba så snart du känner dig redo, men behandlingsområdet kan vara lite svullet efteråt.

Läs mer och boka på www.narvakirurg.se eller ring vår centralbokning på: 08-666 20 30. E-post: info@narvakirurg.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Narva Åderbråckscenter.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons