Annons
"Den enda vägen är upp". Skellefteå kommun ska bland annat synliggöra sig i digitala annonser där vepor syns rulla ut över byggnader, på ett verklighetstroget sätt, är tanken. Foto: Pressbild

Tar nya grepp: Skellefteå kommun lanserar ny rikstäckande kampanj

NYHETER I kommunorganisationen är behovet av personal skriande på sina håll. Nu lanserar Skellefteå kommun en nationell kampanj för att locka nya medarbetare norrut.

Annons

Medan Förlåtkampanjen handlade om att locka kompetens till Skellefteregionen i bred bemärkelse handlar denna om att locka nya medarbetare specifikt till Skellefteå kommun.

Kampanjen för Attraktiv arbetsgivare, som den heter, sjösätts i veckan och innebär att kommunen som arbetsgivare kommer att synas i digitala kanaler över hela landet.

– Kampanjen är ett helt nytt, lite kaxigt, sätt att visa upp sig på och ett sätt för oss att stå ut från mängden, säger kommunikationsstrateg Linda Wåhlberg i ett utskick.

– På Skellefteå kommun finns det en stark framtidstro och jobb inom 400 olika yrkeskategorier och ska vi få fler utanför kommungränsen att få upp ögonen för oss som arbetsgivare så måste vi våga vara modiga, fortsätter hon.

Annons

För personalen behövs och med samhällsomvandlingen, den växande befolkningen och låga arbetslösheten i Skellefteå jämfört med riket i stort, konstaterar kommunen att det är en rikstäckande satsning som krävs.

– Detta blir ett bra komplement till andra insatser inom ramen för vår kompetensförsörjningsstrategi, säger Joakim Lundin, personalchef på Skellefteå kommun.

Olika sätt att synas

Kampanjen är indelad i tre delar. I den första ska kommunen som arbetsgivare presenteras i digitala annonser med vepor som syns rulla ut över byggnader, som på bilden med Stockholms stadshus.

– Det ska se ut som på riktigt, för att väcka uppmärksamhet och få mottagaren att vilja klicka vidare. Vi bygger varumärke, säger Linda till Megafonen.

Annons

I fas två och tre ska kommunen presentera sig via jobbannonser och andra sätt att utannonsera jobb på, parallellt som man i kampanjen vill bekräfta och bygga stolthet hos befintliga medarbetare.

Yrkesgrupper där medarbetare behövs

Skellefteå kommun har ett stort behov av medarbetare inom så kallade bristyrken, det vill säga yrken där efterfrågan är större än vad det finns kvalificerad personal. Det gäller framförallt personal inom vård- och omsorg samt i skolan. Men även inom många andra yrkesområden behövs personal; som kockar, ingenjörer, lokalvårdare, digitaliseringsledare, fastighetstekniker, lönekonsulter, bibliotekarier och personalvetare.

Källa: Skellefteå kommun

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons