Annons
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

Inför spel i SDHL – får förstärkning från Kanada och spelare förlänger

SPORT Den kanadensiska målvakten Camryn Drever är klar för Skellefteå AIK. Den senaste veckan har också Line Grahn och Leia Eriksson valt att förlänga med klubben.

Annons

Efter att ha spelat sex säsonger för Saskatchewan Huskies kommer Camryn Drever nu att bilda målvaktspar med Miranda Dahlgren. Den 23-åriga kanadensiskan ansluter med ett avtal som sträcker sig över kommande säsong.

– Jag valde Skellefteå eftersom jag direkt attraherades av den positiva energin runt laget, ledningen, faciliteter och staden, säger Drever i ett pressmeddelande.

Annons

Hon kommer för att tävla, för att utvecklas och ser fram emot att bidra till Skellefteå AIK med sina ledaregenskaper.

– Jag vill tävla varje dag, både på och utanför isen för att pusha mina lagkamrater och mig själv att bli bättre. Jag ser fram emot att komma in i gemenskapen, säger hon.

Camryn Drever välkomnas till truppen av GM Ulrika Dahlgren som konstaterar att kanadensiskan är en atletisk målvakt med bra rörelsemönster.

Annons

Den senaste veckan klubben även gjort klart med två förlängningar. Efter fem säsonger i AIK varav tre som kapten fortsätter dels Line Grahn sin resa i svartgult och följer med upp till högsta ligan.

– Det känns fantastiskt roligt att spela i SDHL igen och att få göra det i Skellefteå är ett mål som man kämpat länge för, säger hon i en kommentar.

Även Leia Eriksson blir Skellefteå AIK trogen då den 17-åriga backtalangen har skrivit under för ytterligare två säsonger.

– Det har varit en fantastiskt rolig säsong, där jag har fått mycket erfarenhet och tagit kliv i min utveckling. Jag ser mycket fram emot de två, berättar hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons