Annons
Sponsrad artikel
Nu i slutet av april håller Janne Andersson och de övriga kollegorna att ställa iordning den stora utomhusavdelningen där jord, blommor och annat snart kommer på plats.

Coop Hem & Trädgård firar 20 år i Skellefteå – har unik anläggning: ”Det finns något för alla”

ANNONS 2004 byggdes Coop Hem & Trädgård, då under namnet Coop Bygg, på söder i Skellefteå. 20 år senare fortsätter de att serva Skellefteborna med färg, grillar, trädgårdsprodukter och mycket annat. “Tillgänglighet och pris är våra största konkurrensfördelar”, säger Janne Andersson, säljchef.

När Stora Coop skulle utvidgas med en egen byggavdelning 2004 fanns en väg tvärs över det som idag är varuhusets parkering. Det gjorde att det inte fanns möjlighet att bygga ut, och istället byggdes en helt fristående byggnad 100 meter söderut.

20 år senare har alla andra Coop Bygg i Sverige försvunnit – men inte i Skellefteå. Här finns varuhuset kvar i egen lokal, nu under namnet Coop Hem & Trädgård i samarbete med bygghandelskedjan Bolist.

– I sortimentet är det ungefär 60-70 procent som kommer via Bolist, och resten via Coops utbud, berättar Janne Andersson, säljchef.

Säljer mycket färg

Janne har varit med sedan starten och sett många Skelleftebor besöka butiken under åren.

– Vi är många som har varit här länge. Vi har kul på jobbet och tycker om varandra, säger han.

Sofia Hedmark har jobbat på Coop Hem & Trädgård i 17 år. Hon är en av dem som hjälper dig att blanda rätt kulör från deras stora utbud av färger från Beckers och Nordsjö.

En av de saker som Coop Hem & Trädgård säljer mest av är färg. I sortimentet finns både inomhus- och utomhusfärger från Beckers och Nordsjö.

– Kunderna uppskattar att vi har ett stort utbud, möjlighet att blanda den kulör som efterfrågas samt att vi som jobbar här har kunskap och kan assistera, säger Sofia Hedmark, butikssäljare.

Eftersom de främst har privatkunder är de vana vid alla möjliga frågor.

– Inga frågor är för dumma. Vi finns här för att hjälpa till, säger hon.

Bra öppettider

Tillgängligheten med generösa öppettider är också en stor fördel. På vardagar håller de öppet mellan 08.00 och 20.00. På helger mellan 9.00 och 19.00.

– När färgen eller trallskruven tar slut på lördag eftermiddag är det smidigt att kunna åka hit och handla mer, säger Janne.

Coop Hem & Trädgård har generösa öppettider. Vardagar: 08.00-20.00 och helgdagar: 09.00-19.00.

Förutom färg är grillar, badrum och trädgårdsprodukter stora avdelningar. Men även inredningsdetaljer, lampor och verktyg.

– Vi har det mesta förutom virke, brädor och skivmaterial, säger Janne.

När det gäller grillar så finns det ett stort sortiment av grillar och tillbehör, bland annat från Weber. Allt från billiga klotgrillar till fina gasolanläggningar.

– Det finns något för alla, säger Elisabeth Nilsson, butikssäljare.

Coop Hem & Trädgård har ett stort utbud av grillar, bland annat från Weber. Elisabeth Nilsson, butikssäljare, hjälper dig att hitta rätt grill.

Coop Hem & Trädgård har öppet året runt, men nu när april går mot sitt slut inleds högsäsongen. I deras utomhusavdelning görs det plats för växter, jord och andra tillbehör som behövs i trädgården.

1 000 pallar med jord

När det gäller jord säljer de mer än 1 000 pallar per år, vilket motsvarar över 30 hela långtradare.

– Det är enorma mängder. Jag tänker mig att det dels beror på priset och öppettiderna, men även att det är så lätt att komma hit med släp och lasta. Vi har många återkommande kunder årligen, säger Jan som hälsar att han och de övriga medarbetarna är redo.

– Om du behöver något till ditt hem eller trädgård är det bara att titta förbi. Vi har (nästan) alltid öppet!

Stora Coop Hem & Trädgård Sörböle

Gymnasievägen 10, Skellefteå
0910-71 35 30

Följ oss på Facebook fört ävlingar, erbjudanden och inspiration »

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Stora Coop Hem & Trädgård.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons