Annons
Foto: Arkivbild

Personer utsatta för våld, kollision på E 4 och kontroller under helgen

NYHETER Polisen utreder bland annat ett fall av misshandel alternativt grov misshandel efter helgen i Skellefteå, och ett annat om våld i nära relation.

Annons

Sent på fredagskvällen kontaktades polisen av en kvinna som berättade att en man varit våldsam mot henne. Polisen åkte till kvinnan, pratade med henne och påträffade också mannen, som sedan greps.

Enligt polisen har de inblandade en relation. Mannen är i 50-årsåldern och misstänks för misshandel samt olaga frihetsberövande. En anmälan har gjorts.

Tidigt nästa morgon kom nästa larm. En annan person ska ha blivit utsatt för våld på en adress i kommunen då, en man i 30-årsåldern, som fick föras till sjukvård.

Polisen kom dit tillsammans med räddningstjänsten och anträffade ytterligare två män, som greps och senare anhölls. De är misstänkta för misshandel alternativt grov misshandel.

– Polisen jobbare vidare med att utreda ärendet, meddelar polisen på sin sajt.

Annons

Några timmar senare kontaktades polisen angående en berusad man på Erikslid. Han ansågs inte kunna ta hand om sig själv, så när polisen kom dit omhändertogs mannen enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Vid 13-tiden på lördagen inträffade sedan en olycka på E 4 mellan Skellefteå och Bureå. Enligt polisen ska två bilar med totalt tre personer ha krockat i samband med en omkörning.

Det finns inga uppgifter om personskador, men mitträcket skadades och polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Annons

Senare under natten mot söndag, på en restaurang i stan, blev en ordningsvakt uppmärksam på en av gästernas beteende. Vakten ringde polisen och en kvinna i 25-årsåldern delgavs misstanke om ringa narkotikabrott, eget bruk.

Nästa förmiddag genomfördes en trafikkontroll på Företagsvägen på Anderstorp. Alla som stoppades var nyktra men enligt polisen bötfälldes fem av dem för fortkörning.

En annan förare, en man i 25-årsåldern, stoppades på sin snöskoter vid 13-tiden och anmäldes för olovlig körning, då han saknar behörighet att framföra en sådan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons