Annons
Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern, föreläser på Sara kulturhus. Foto: Pressbild

Nöjesfabriken gör ny föreställning: ”Väcka eftertanke och inspiration”

NÖJE Den 6 februari har Nöjesfabriken, en teatergrupp för vuxna med funktionsvariationer, premiär för föreställningen "Sockdrottningen" i Sara kulturhus. Efter föreställningen föreläser Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern, om gränslös passion och att övervinna fördomar.

Annons

Nöjesfabriken har sedan starten 2005 levererat en rad uppskattade teaterföreställningar. Nu är det dags igen och den 6 februari har ”Sockdrottningen” premiär i Sara kulturhus. Den handlar om landet likadant där alla har likadana kläder, bor i likadana hus och går till jobbet samtidigt. Men vad händer om någon i landet likadant vågar vara annorlunda?

Nöjesfabrikens 30 minuter långa föreställning följs av en timslång föreläsning med Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern i Hudiksvall, som pratar om vad som kan ske när man tänjer på gränserna, trotsar fördomar, tror på människor och ger dem en chans att utvecklas.

– Vi förväntar oss en kväll som inte bara kommer att underhålla utan också väcka eftertanke och inspiration, säger Lena Degerman, evenemangsansvarig på Sara kulturhus i ett pressmeddelande.

Annons

Under mars och april kommer fotoutställningen Ikoner, som är ett samarbete mellan bland andra Nöjesfabriken och Sara kulturhus, att visas utanför Sara kulturhus. Utställningen består av 21 porträtt där modellerna, alla med Downs syndrom, gestaltar historiska och nutida ikoner och har till syfte att synliggöra och fira mångfalden i vårt samhälle.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons