Annons
Det här är elfte gången som miljötävlingen Föreningskampen har anordnats. Foto: Pressbild

Klubbar i länet har samlat pant för över 84 000 – de var bäst i klassen

NYHETER Med Pantameras miljötävling Föreningskampen sammanfattad för 2023 står det klart att föreningar i Västerbotten samlat in 83 712 burkar och pet-flaskor under året. De som samlat in enskilt flest finns i Skellefteå.

Annons

Över 2 400 idrottsföreningar i Sverige deltog i 2023 års upplaga av Föreningskampen och sammanlagt har över 15 miljoner burkar och pet-flaskor samlats in.

I Västerbotten har 43 föreningar deltagit i insamlingen. Under året samlade de in 83 712 burkar och flaskor tillsammans, enligt Pantamera, vilket innebär ett tillskott på 84 044 kronor till föreningarna.

De tre som samlade in allra mest pant finns i Skellefteå kommun:

Topp tre föreningar i Västerbotten i Föreningskampen 2023. Foto: Pantamera

Topplaceringarna innebär att Sunnanå SK, Bergsbyns SK och Skellefteå FF ska, förutom pantpengarna, även få en andel av Föreningskampens prispott. Vad andelen blir framgår inte i dag.

I ett pressmeddelande ger Carita Classon, produktchef för Pantamera på Returpack, beröm till föreningarna för allt engagemang.

– Det är fantastiskt att så många idrottsföreningar väljer att samla in pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan, samtidigt som de gör en fin insats för miljön.

Annons

Föreningen som blir Sverigemästare i Föreningskampen 2023, som samlat in hela 225 000 burkar och pet-flaskor, är Sotenäs Fältrittklubb i Västra Götaland.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons