Annons
Foto: Jonatan Stålhös

Offensiv förstärkning – forward till AIK från spel i SDHL: ”Känns roligt”

SPORT Forwarden Ronja Mogren ansluter till Skellefteå AIK, skriver klubben i ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från SDHL-spel i Modo och ser fram emot att iklä sig svartgult.

Annons

Damlaget har spelat färdigt höstens division 1 och gör sig redo för Hockeyallsvenskan som drar igång i januari. De tar sig an detta med offensiv förstärkning.

22-åriga forwarden Ronja Mogren kommer närmast från Modo och har spelat totalt 112 matcher i SDHL, i flera landskamper och även i USA och Schweiz. Tidigare har hon och spelare som AIK:s Malou Berggren också spelat ihop.

– Det känns väldigt roligt att vara här och bli en del av Skellefteå AIK. Det är många välkända ansikten här för mig så det ska bli roligt att spela i samma lag igen. Jag ser väldigt mycket fram emot resten av säsongen, säger Ronja Mogren i ett utskick.

Annons

Hennes avtal med AIK sträcker sig över säsongen 2023/2024. General manager Ulrika Dahlgren berättar att detta är en efterlängtad värvning.

– Ronja är en spelare vi ”jagat” i ett flertal år. Hon har spelat flera år i SDHL och har en hel del landslagsmeriter. Hon har representerat både U18-landslag och damkronorna. I Ronja får vi en kraftfull spelare, stark skridskoåkare och rightare med ett riktigt bra skott, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons