Annons
Chetan Sharma är båtdesigner i grunden, med en idé som har fört honom till norra Västerbotten. Foto: Jonas Nilsson

Ny butik i centrum – ägaren om det som lett honom hit: ”Har prototyp”

NYHETER Lagt märke till en ny affär på gågatan? Efter att ha öppnat en indisk livsmedelsbutik har Chetan Sharma börjat komma in i det hela, men det är inte hans huvudsyssla och ägaren har stora planer på mer.

Annons

Han är egentligen yacht-designer. Chetan Sharma kom till Skellefteå med en vision, berättar han. Att skapa en 100 procent eldriven lustjakt som dessutom genererar ett överskott av energi, som kan lagras och användas för annat.

Det är ett kall som fick honom att välja bort Stockholm för staden i norr där så mycket handlar om batterier, elektrifiering och omställning nu.

– Arbetet har kommit långt. Jag har tagit fram en prototyp och söker samarbeten nu, investerare som tror på idén, säger Chetan som bor på Älvsbacka i dag.

Annons
Chetan Sharma flyttade till Skellefteå från Stockholm för ett tag sedan och bor på Älvsbacka i dag. Foto: Jonas Nilsson

Affären på gågatan är något han driver på sidan av. Sharma Shoppers Stop, som den heter, är en livsmedelsbutik med fokus på det indiska köket.

– Vi har mycket kryddor och andra basvaror. Längre fram kommer jag kanske att ta in afrikanska varor med, eller annat som kunderna vill ha, säger Chetan.

Butiken har hållit öppet ett tag men det har tagit tid för honom bygga upp sortimentet med mera. Den är spartanskt inredd i dag, även den biten kan komma att utvecklas men det får komma efter hand.

– Jag tar det ett steg i taget eftersom varutransporterna är så dyra, säger Chetan.

Annons
Det har tagit lite tid att komma i ordning med affären men nu känner Chetan att han kommit igång. Foto: Jonas Nilsson

Huvudsaken har varit att komma igång och det känner ägaren att han har gjort. En del stammisar har börjat hitta hit, även personer som inte vuxit upp med det indiska köket, vilket han tycker är kul.

– Det är folk som är nyfikna och vill lära sig att laga indisk mat, vilket gör mig glad. En person höll på att lära sig via Youtube, säger han.

Nu hoppas Chetan även komma framåt i arbetet med el-yachten som lett honom hit.

– Om det sker så vill jag också lägga produktionsanläggningen i Skellefteå, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons