Annons
Nicolay Ramm och Christina Vukicevic Demidov firar efter sin tuffa etapp i det iskalla vattnet. Arkivbild: Jonatan Stålhös

Skellefteå i norsk tv: Nya avsnittet har fått hundratusentals visningar

NÖJE Under årets tävling i vintersim var ett norskt tv-team på plats för att spela in ett avsnitt av "Helt ramme sporter", vilket har släppts nu. Hittills har det fått nästan 800 000 visningar.

Annons

I programmet, som sänds i NRK, utmanar programledaren Nicolay Ramm olika norska kändisar i världens märkligaste sporter. Det ledde honom och häcklöperskan Christina Vukicevic Demidov till Skellefteå och 2023 års vintersim.

Den 11 februari klev de ned i Skellefteälvens vatten för en uppgörelse på 200 meter, en tuff distans i det nära nollgradiga vattnet.

– Det är en oerhört tuff utmaning för ovana vintersimmare att simma så långt. Det blev också mycket dramatiskt, säger Lars Westerlund, kommunikationsansvarig hos Mörkrets och kylans glada vänner, i ett pressmeddelande.

Annons

Det är föreningen Mörkrets och kylans glada vänner som arrangerar tävlingen. Programmet från Skellefteå sändes i början av november och enligt arrangörerna ska avsnittet ha fått nästan 800 000 visningar hittills.

Du hittar ”Helt ramme sporter”-programmet här. I avsnittet får vi också se Nicolay och Christina medverka i tävlingarna i vakpoesi och standup-komedi i vak.

– Det är roligt att så många medier hittar oss och det sätter verkligen Skellefteå på världskartan, fortsätter Lars Westerlund.

I februari var även ett tyskt tv-team där för att spela in ett avsnitt av ”Ostsee report”.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons