Annons
"Hair" med Viktor Norén i spetsen har redan gjort succé på Göta Lejon under våren. Våren 2024 kommer den klassiska rockmusikalen till Skellefteå. Foto: Pressbild

Hyllad rockmusikal till Skellefteå: ”Är verkligen en prestigebokning”

MUSIK Den har spelats på Broadway, West End och i Stockholm där den gjorde succé tidigare i år. Nu är rockmusikalen "Hair" klar för Skellefteå, med sångaren Viktor Norén i huvudrollen.

Annons

Den har över 50 år på nacken.  Musikalen ”Hair” sattes upp första gången i New York 1967 och blev långfilm tio år senare. Det är en berättelse om flower power och hippiekultur mot en bakrund av Vietnamkrigets krigshets. Om ungdomar som genom musik, poesi, sång och dans vill gå sin egen väg.

I den svenska versionen står Rikard Bergqvist för översättning och regi. Han känner att ”Hair” fått en ny aktualitet i dag.

– Hair är alltid relevant, och särskilt i tider som denna, när det rustas för krig överallt, säger Rikard Bergqvist i ett pressmeddelande.

Annons

Musikalen rymmer flera kända låtar som ”Aquarius”, ”Easy to be hard”, ”Good morning starshine” och ”Let the sunshine in”. I huvudrollen ser vi artisten, låtskrivaren och musikproducenten Viktor Norén.

Han har spelat i Sugarplum Fairy och State Of Sound och har även gjort musikal förut.

– Jag gjorde ”American idiot” på Cirkus 2016 och sedan i Köpenhamn förra året. När jag gjorde den igen kände jag den enorma kraften av att vara med i en ensemble. Att man blir en kraft tillsammans, berättar Viktor Norén.

Annons

Rockmusikalen har redan gjort succé på Göta Lejon och till våren ska den ut på turné. Den 5 april 2024 kommer ”Hair” till Skellefteå och Sara kulturhus.

– Detta är verkligen en prestigebokning för oss. Det känns fint att vi kan börja erbjuda mer musikaler även i norra Sverige, säger programchef Sofia Andersson Lundberg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons