Annons
Team Sportia blir inte kvar på Solbacken, men ägarna hoppas att butiken ska kunna öppna någon annanstans istället. Foto: Magnus Lindkvist

Butik på Solbacken bommar igen – alla anställda berörs: ”Känns tufft”

NÄRINGSLIV Team Sportia stänger sina dörrar på Solbacken och samtliga anställda i Skellefteå kommer att måsta gå. “Klart att det känns tufft”, säger butikschefen Anton Wiklund.

Annons

Team Sportia har funnits i Skellefteå i många år. Innan flytten till Solbacken låg sport- och friluftsbutiken på Storgatan där Färgcity finns i dag, och före dess låg den ett kvarter österut.

Det är en epok som går i graven nu, för Team Sportia stänger sina dörrar på Solbacken. I morgon torsdag kommer butiken att hålla stängt och senare på fredagen kommer en utförsäljning att dra igång.

– Vi har kommit fram till att vi inte klarar hyran helt enkelt. Det är ett superbra läge men vi har inte råd att stanna kvar, säger delägaren Peter Uneby.

Ser inget annat val

Peter och Ronny Keskitalo driver Team Sportia i Boden och Kalix och övertog ägarskapet i Skellefteå under 2016. De har hela tiden trott på förutsättningarna i stan men känner av konkurrensen på Solbacken.

Annons

Sedan tidigare finns även Intersport här och i våras öppnade dessutom det nya XXL-varuhuset.

– Vi har försökt att anpassa vårt koncept, satt ett större fokus på längdskidor och cykel, men får inte resultatet att gå ihop. Nu har vi kommit till en punkt där vi känner att vi inte har något annat val än att avveckla, säger Peter.

Tungt för medarbetarna

Beslutet innebär att samtliga anställda i Skellefteå kommer att måsta gå. Det var ett tungt besked, berättar butikschefen Anton Wiklund.

– Det är aldrig kul att bli av med jobbet, så det är klart att det känns tufft. Jag har sex väldigt goda medarbetare som jag inte tror kommer ha några problem med att hitta nya jobb i denna expansiva stad, men det är såklart jättetråkigt ändå, säger han.

Annons

Hopp om framtiden

Ägarduon ser ingen framtid just på Solbacken, men har inte gett upp hoppet om Skellefteå och tycker att Team Sportia fortfarande behövs i stan. Därför jobbar de för att butiken ska kunna öppna någon annanstans igen.

– Men då behöver vi hitta en ny lokal och en lokal ägare som vill driva butiken vidare, säger Peter Uneby.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons