Annons
Foto: Pierre Larsson/NCC

Jätteaffär till NCC – rustar upp vägar för miljoner i norra Sverige

NÄRINGSLIV NCC har tecknat 22 avtal med Trafikverket för beläggningsarbeten i norra Sverige, främst i Norr- och Västerbotten. Avtalen omfattar 360 000 ton asfalt till ett ordervärde av 540 miljoner kronor.

Annons

De 22 projekten spänner mellan Gävle i söder och Kiruna i norr med betoning på beläggningsarbeten i norr- och västerbotten.

Enligt ett pressmeddelande ställer Trafikverket höga miljökrav på produktionen av asfalt. För vissa projekt krävs därför miljövarudeklarationer som säkerställer att miljö-och klimatkraven uppfylls.

– Det är väldigt positivt att Trafikverket fortsätter att lägga vikt på miljöaspekter i upphandlingen av asfaltskontrakt. Vi ser fram emot att fortsätta förbättra vägarna i regionen, säger Grete Aspelund, affärsområdeschef, NCC Industry.

Annons

Asfalten kommer att produceras i lokala asfaltsverk så nära arbetsområdet som möjligt. I vissa fall kompletteras de lokala verken med mobila asfaltsfabriker, något som är en förutsättning för att kunna arbeta över stora områden i norra Sverige.

Affärerna kommer att orderregistreras löpande under 2023 och 2024

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons