Annons
Sälj- och marknadschef Mikael Westergren, utvecklingschef Markus Bylesjö och vd Ulrik Stenbacka. Foto: Pressbild

Skellefteföretag satsar och växer i Sverige – etablerar en filial i söder

NÄRINGSLIV Det går bra för Optronic i Skellefteå och nu kommer företaget att öppna ett kontor i Lund.

Annons

Optronic jobbar med produkter och moduler för optisk mätteknik. De både utvecklar och framställer och har kunder främst inom industrin.

Företaget startades i Skellefteå 1974 och har ett 60-tal anställda i dag. Genom åren har de byggt upp en svårslagen kompetens, berättar vd Ulrik Stenbacka, och de har flera starka år bakom sig. Därför kommer Optronic nu att utöka verksamheten.

– Efterfrågan på vårt erbjudande inom utveckling ökar. Därför etablerar vi oss nu i ett av Europas starkaste kompetens- och branschkluster inom optikområdet, säger Ulrik Stenbacka i ett pressmeddelande.

Annons

Skellefteföretaget öppnar ett nytt kontor i Lund. De har redan flera kundsamarbeten i området och kommer nu närmare andra potentiella partners.

Flera medarbetare ska rekryteras hit, däribland en platschef, men till en början kliver utvecklingschef Markus Bylesjö in i den rollen.

– Vi har inlett arbetet med att hitta en permanent lösning för rollen som platschef och vi söker även ett flertal utvecklare, säger han i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons