Annons
I somras spelade Vargas & Lagola utsålda konserter på Cirkus och ett fullsmockat framträdande på Way out west. Turnén de kör nu inleddes med slutsålda konserter i Malmö och Köpenhamn. "Blir lite overkligt för en själv att så många vill komma", säger Vincent Pontare. Foto: Pressbild / Timothy Gottlieb

I veckan är det dags – hitmakarnas första turné kommer till Skellefteå

MUSIK De har skrivit musik med bland annat Avicii och Madonna. När Vargas & Lagola nu gör sin första headlinerturné är det med utsålda sommarkonserter i ryggen. ”Hade nästan glömt bort att folk också gillar musik”, säger Salem al Fakir.

Annons

Artistnamnet kom till av en film. Två slumpvis valda namn från eftertexterna som lät bra ihop.

– Vargas och Lagola, det lät som något som Quentin Tarantinos kusiner hade kunnat heta, säger Vincent Pontare med ett skratt.

De två personerna bakom de fingerade namnen är Vincent Pontare och Salem al Fakir. Två av Sveriges mest hyllade låtskrivare som samarbetat och skrivit musik bland annat med Avicii, Madonna och Ghost. Faktiskt så var det de skrev låten “Sun is shining” med Axwell och Ingrosso som idén om att göra egen musik föddes.

– Det blev som startskottet, säger Salem.

Annons

– Vi skrev den och så kände vi att om vi skulle ha ett band skulle det låta typ så här. Det började så ett frö. Därför spelar vi den låten live också, eftersom vi har en liten story med den, säger Vincent.

Vi sammanstrålar över Zoom för intervjun. På skärmen syns Salem inklämd i en liten skrubb under trappan hemma där han också har sitt Playstation, och Vincent i full färd med att plocka upp flyttlådor hemma i nya huset. En mellanlandning hemmavid efter att de nyligen startat turnén, som inledde med utsålda spelningar i Köpenhamn och Malmö.

– Egentligen hade vi uttalat att “Vargas & Lagola” inte skulle spela live utan att vi bara skulle släppa musik. Men sen började det klia lite i fingrarna, säger Salem och skrattar.

Annons

– Därför känns det helt fantastiskt att turnén nu blir av. Det är så spännande att se vilka som är vår publik eftersom vi inte varit ute på vägarna tidigare.

Publiken som de mött har varit allt från “just fått börja komma in på klubb” till “mammas ålder”, säger de, och understryker att gensvaret varit häftigt att möta.

– När man sitter i studion och gör saker tar man inte för givet att folk ska gilla det – även om man hoppas. Därför är det överväldigande att komma till en full konsertlokal och folk kan sjunga med i alla låtarna. Då känns det ju som att man göra något rätt, om man kan sammanföra människor på det sättet, säger Vincent.

Annons

Turnén skulle egentligen börjat tidigare men blev framflyttad på grund av en “planeringsgrej”. Men nu blir det av, 13 januari kommer de till Skellefteå och Sara kulturhus.

– Vi är bara glada att vår första turné får komma ut till olika hörn av Sverige. Därför är vi glada för att komma till Skellefteå och komma upp i landet, säger Salem.

Artikeln är en del av Megafonen 8/12 – 2022. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons