Annons
Thomas "Linge" Lindgren. Foto: Carina Hedlund

Lokalprofil släpper första singeln – gör debut som 69-åring: ”Äntligen”

MUSIK Thomas "Linge" Lindgren släpper en debutsingel, skapad med hjälp av flera kompisar. "Det ska bli spännande att se hur den kommer att tas emot", säger han.

Annons

Med ett outsläckligt engagemang för Skellefteås musikscen har Thomas ”Linge” Lindgren hjälpt otaliga lokala musiker få en plats på scenen. Han driver eventbolaget Newgrey Production, är ordförande i föreningen Skellefteå Musikaliska och engagerar sig även i Kustnära Utveckling.

Tillsammans med ett gäng Skelleftemusiker drog Linge också igång produktionen av den uppmärksammade ”A tribute to The Last Waltz”, en hyllningskonsert till The Band med slutsålda spelningar från Skellefteå i norr till Göteborg i söder.

Nu debuterar han med den egna singeln ”Getting old”, en titel som han tycker passar.

– Det är aldrig för sent att göra saker som man har drömt om, säger 69-åringen i ett pressmeddelande.

Annons

Linge fick studiotid i 60-årspresent men det var först i höstas som han tog tag i låtskapandet. Flera vänner bjöds in för att delta, kompisen Lars Lindström har också skrivit texten medan Linge stått för musiken. De har spelat i Charles Darwin Band och skapat musik tillsammans förut, men det är 40 år sedan nu.

I låten hörs också P-A Andersson på gitarr, Peter ”Löwe” Lövgren på bas och Kajsa Karlsson på backup-sång. ”Getting old” av Linge & Friends släpps nu på fredag.

– Den är äntligen klar och det ska bli spännande att se hur den kommer att tas emot.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons