Annons
Sponsrad artikel
Jörgen Eliasson är en av dem som jobbar på DEKRAS anläggning på Hedensbyn.

Ny bilbesiktning på Hedensbyn – satsar på tillgänglighet & service: ”Där vi lägger vårt fokus”

ANNONS Tidigare i höst öppnade DEKRA en ny station på Hedensbyn. Det är DEKRA:s andra bilprovning i Skellefteå. “Vi vill täcka upp båda sidorna av stan”, säger Robin Björkstrand, regionchef.

DEKRA är ett tyskt företag som har sysslat med säkerhet och bilprovningar sedan 1925. De finns i ett 50-tal länder och besiktar årligen fler än 26 miljoner bilar.

På den svenska marknaden klev de in efter att marknaden avreglerats 2010, och har sedan dess öppnat 77 stationer med över 200 anställda.

– DEKRA är ett superstort företag, men som ändå lyckats behålla sin familjära känsla. Jag började här mycket beroende på deras syn på personalen. De är verkligen måna om sina anställda, säger Robin Björkstrand som är regionchef över nio stationer i norra Sverige.

DEKRAs nya anläggning på Hedensbyn har varit öppen sedan slutet av augusti.

I Skellefteå har de haft en station sedan 2015 då de öppnade på Tjärnvägen – men nu finns de även på Hedensbyn där de hållit öppet sedan i slutet av augusti.

– Vi vill täcka upp båda sidorna av stan, och Hedensbyn är ett minst sagt expansivt område. Det är både nära till människors bostäder och stora företagsetableringar, säger Robin.

Hedensbyn är ett minst sagt expansivt område.

Stationen ligger på norra sidan av Torsgatan, på väg ut mot Northvolts område. För att hitta dit svänger du av Torsgatan vid infarten till Dagab och Repay, och svänger sedan direkt vänster in på Transportgatan och följer skyltarna.

Hög service

I den nya anläggningen finns två lyftar placerade på rad vilket gör att de kan ta emot ekipage som husvagnar, släpar och liknande.

– Här kan vi besikta alla fordon som väger upp till 3 500 kg, vilket inkluderar det mesta, säger Jörgen Eliasson, besiktningstekniker.

I den nya anläggningen finns två lyftar bakom varandra, vilket ger möjlighet att besikta husvagnar och andra släpvagnar.

Jörgen är en av fyra personer som jobbar på DEKRA Hedensbyn. De är medvetna om att det kan vara svårt att få tag i tider under vissa perioder, men säger även att de för det mesta försöker hålla luft i schemat för att kunna ta emot drop in-kunder.

– För att vara helt säker på att få en tid är det bäst att ha bokat via hemsidan, men vi försöker även hjälpa alla som bara tittar förbi. Att kunna hjälpa någon som fått, eller snart kommer att få, körförbud känns alltid bra, säger han.

Vi försöker även hjälpa alla som bara tittar förbi.

Just servicen och att kunna hjälpa till så mycket som möjligt är vad DEKRA försöker vara bäst på.

– Själva besiktningen regleras enlig lagar och regler, och är lika hos alla besiktningsföretag. Det enda vi kan konkurrera med är service och tillgänglighet, så det är där vi lägger vårt fokus, säger Jörgen.

Ledande inom bilbesiktning

DEKRA utför fler än 26 miljoner bilbesiktningar varje år, så när du lämnar in din bil har våra tekniker en av världens största erfarenhetsbanker att utgå ifrån när de undersöker den. DEKRA är ledande i Europa inom bilbesiktning med verksamhet i ett femtiotal länder över hela världen.

I Skellefteå finns två stationer; på Tjärnvägen 6 (Söder) och Transportgatan 3 (Hedensbyn).

Läs mer och se lediga tider på dekra-bilbesiktning.se

DEKRA Bilbesiktning

0771-441 441
dekra-bilbesiktning.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från DEKRA.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons