Annons
Foto: Pixabay

Mer klassiskt på Sara i Skellefteå – samarbetar med symfoniorkester

MUSIK Sara kulturhus har inlett ett samarbete med Norrlandsoperans symfoniorkester, vilket innebär mer klassisk musik i programutbudet.

Annons

I vinter inleds en serie av klassisk musik på Sara kulturhus, som fortsätter till våren. Detta genom ett nytt samarbete med Norrlandsoperans symfoniorkester som, med sina 47 yrkesmusiker, är den enda professionella symfoniorkestern i norra Sverige.

Publiken kan vänta sig storslagna konserter, utlovar kulturhuset i ett pressutskick.

– Vi är glada och tacksamma för samarbetet som vi hoppas ska göra den klassiska musiken mer tillgänglig för fler länsbor. Nu har alla som vill prova på att se och lyssna på en klassisk konsert en otroligt bra möjlighet, säger vd Anna Jirstrand Sandlund.

Annons

Först ut är Bachs klassiska “Juloratoriet” den 16 december, lagom inför jul. Symfoniorkestern kommer då att stämma upp tillsammans med Norrlandsoperans operakör och fyra solister, under ledning av dirigenten Stefan Parkman.

Till våren fortsätter serien med kända verk av både Schumann, Wagner och Sibelius, med Norrlandsoperans musiker i spetsen och en blandning av internationellt erkända solister och dirigenter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons