Annons
Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport. Foto: Arkivbild

Uppåt för Skellefteå Airport – haft fler resenärer än innan pandemin

NYHETER Skellefteå Airport har återhämtat sig snabbt efter pandemin. Antalet inrikesresenärer i augusti var 16,7 procent fler än under motsvarande period 2019.

Annons

Förra månaden flög 22 005 inrikesresenärer till eller från Skellefteå. En ökning med 3 152 passagerare, eller 16,7 procent, jämfört med augusti 2019. Det är en uppgående trend som hållit i sig ända sedan april.

– Skellefteås tillväxt är självklart den största faktorn för vår snabba återhämtning, men statistiken är också ett kvitto på Skellefteå Airports betydelse för persontransporter till och från regionen, säger Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport, i ett pressmeddelande.

Annons

Jämfört med 2019 finns också fler operatörer och destinationer i dag. SAS har fått sällskap av BRA och Ryanair, och så sent som i augusti startade en ny flyglinje till finska Karleby-Jakobstad. Robert Lindberg berättar att de aktivt jobbar för att utveckla utbudet ännu mer.

– Det är ett stort intresse för Skellefteå och på grund av den regionala tillväxten utökas behovet av goda flygkommunikationer, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons