Annons
Olyckan ska ha skett omedelbart söder om Bureå. Foto: Google

Frontalkrock på E 4 – sex personer och en häst inblandade: Fem förda till sjukvård • En allvarligt skadad

NYHETER På torsdagen frontalkrockade två bilar på E 4 utanför Bureå. Fem personer, tre vuxna och två barn, har förts till sjukhus.

Annons

Larmet kom klockan 14.05 på torsdagen. Enligt de första uppgifterna ska flera fordon, varav en hästtransport, vara inblandade i en trafikolycka på E 4 strax söder om Bureå.

Uppdatering, 14.27:

Påverkan är mycket stor, Trafikverket meddelar att E 4 stängts av. Vägen kommer att hållas stängd under räddningsinsatsen så trafikanter uppmanas välja en annan rutt.

Uppdatering, 14.32:

Olyckan involverar två bilar varav en med hästtransport, uppger SOS. Hur det gått för de inblandade är ännu oklart. Ambulansen och räddningstjänsten är båda på plats.

Enligt Trafikverkets prognos kan arbetet på olycksplatsen pågå fram till klockan 16.00.

Uppdatering, 14.54:

Bilarna har frontalkrockat. Jonas Edberg, inre befälet vid räddningstjänsten, berättar att totalt sex personer färdades i fordonen när det hände, och en häst i transporten.

– Personerna kommer förmodligen alla att föras till sjukhus för kontroll, säger han.

Uppdatering, 15.15:

Räddningstjänsten har börjat trappa ned sin insats, uppger SOS Alarm. Ambulansen har tagit hand om flera personer men hur många, och vilka skador de fått, är oklart.

Uppdatering, 15.24:

Den norrgående trafiken har släppts på, men framkomligheten är begränsad. Enligt Trafikverket är det fortfarande stopp i södergående körfält, preliminärt fram till 16.00.

Uppdatering, 15.30:

Nu håller bilarna på att bärgas. Den södergående trafiken har också släppts på, men under tiden som arbetet pågår kommer framkomligheten att vara något begränsad.

Uppdatering, 15.39:

Räddningstjänsten har just lämnat olycksplatsen. Inre befäl Jonas Edberg förklarar att fem personer fick följa med ambulansen därifrån. Han är osäker på läget med hästen.

– Men den är ute ur hästfinkan och det har inte kallats på någon veterinär, säger han.

Uppdatering, 16.14:

Det är tre vuxna och två barn som nu vårdas på Skellefteå lasarett. Enligt Christoffer Wentzell, sjukvårdsledare vid ambulansen, har en av personerna skadats allvarligt.

– De fyra andra har skadats måttligt, säger han.

”Allvarlig skada” kan exempelvis motsvara en allvarlig inre skada eller lårbensfraktur.

Uppdatering, 16.40:

Polisen kommer att utreda olyckan, meddelar RLC-kommunikatör Marie Andersson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons