Annons
Ali ser fram emot att öppna. Foto: Arkivbild / Privat

Ny pop up-butik öppnar i centrala Skellefteå: ”Det känns jätteroligt”

NÄRINGSLIV Till helgen öppnar en ny pop up-butik i centrala stan. Här kommer Ali Reza Mohammad Poor bland annat sälja unika, exklusiva sneakers.

Annons

26-årige Ali jobbar med skor utöver de vanliga. Genom åren har sneakers blivit ett kulturellt fenomen och Ali, som uppskattar konsten, har själv varit en samlare. Ett intresse som han utvecklat till en affärsform.

– Jag har haft en egen hemsida i snart ett år. Först sålde jag via andra plattformar och sedan business to business, alltså till andra butiker, men nu vill jag testa en egen butik. Det vuxit så mycket.

Så skorna har blivit populära?

– Ja definitivt, man märker att marknaden växer. Jag köper in lite mer exklusiva sneakers som alla inte kan få tag på, och de blir slutsålda väldigt snabbt. Ibland på en sekund, berättar Ali.

Annons

”Doppar fötterna lite”

Han tar över lokalen på gågatan där Reseproducenten tidigare var. Här ska Ali också sälja en del kläder som passar till skorna, som t-shirts och hoodies. Han tänker hålla öppet över sommaren, preliminärt fram till den sista augusti.

– Jag doppar fötterna lite nu. Om butiken kan hålla en bra nivå så ska jag kika på möjligheten att göra den mer permanent. Det känns absolut som att det finns en efterfrågan.

Annons

Till en början blir han också ensam i butiken, men Ali hoppas kunna ta in fler längre fram.

– Det känns jätteroligt att öppna, speciellt i Skellefteå. Det känns som att man gärna handlar lokalt här, och det här med sneakers är ganska orört, så det känns kul att kunna erbjuda det.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons