Annons
Foto: Arkivbild

Långhelgen i Skellefteå: Fylla och flera omhändertaganden – olycka och en rad misstänkta trafikbrott

NYHETER Här är ett axplock av Skelleftepolisens arbete under långhelgen.

Annons

En dryg timme efter midnatt, natten till lördag, stoppades en bilist på Kanalgatan i Skellefteå. Polisen delade ut böter och omhändertog personens körkort, då hen kört mot rött.

Vid halv två-tiden besökte polisen en krog för att omhänderta en berusad man, men det ville inte mannen. Han misstänks nu för våldsamt motstånd och en anmälan har gjorts.

Strax senare fick polisen även uppgifter om en misshandel i anslutning till en restaurang. En person från platsen omhändertogs enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Annons

Samma natt, när en annan bil stoppades i centrum, fick patrullen misstankar om att mannen bakom ratten var narkotikapåverkad. Han medtogs för provtagning, förhördes och misstänks nu för drograttfylleri. Och brott mot knivlagen.

Under lördagsförmiddagen gjordes två nykterhetskontroller i Skellefteå. Dels på Solbacken, där cirka 25 personer fick blåsa och alla var nyktra. Ett 30-tal förare kontrollerades på Hammarängen och de var också nyktra, men två personer bötfälldes. En av dem hade inte bilbältet på sig, den andra använde sin mobiltelefon under färd.

En ordningsbot delades också ut under natten till söndag. Vid tre-tiden larmades polisen till en camping, där en bil spelade väldigt hög musik, och bötfällde föraren för förargelseväckande beteende.

Annons

Under lördagsnatten omhändertogs även tre personer enligt Lob. En av dem misstänks för våldsamt motstånd.

På söndagsförmiddagen gjordes nya kontroller i trafiken. Fem ordningsböter utfärdades på Bolidenvägen i Skellefteå, till förare som alla kört för fort.

Tidigt på nationaldagen, vid fem-tiden på morgonen, anmäldes två viltolyckor i Skellefteå kommun. Den ena skedde på E 4 vid Bureå och den andra vid Myrheden. Det är oklart hur det gick för djuren, men inga personskador har rapporterats in till polisen.

Annons

Senare på eftermiddagen larmades polisen om en mopedolycka på Älvsbacka. På platsen kunde de konstatera att ingen moped var inblandad, istället ska en person med hjälpfordon ha gått omkull. Polisen misstänker inget brott och det finns inga uppgifter om personskador.

Vid sju-tiden på kvällen kallades de sedan till en livsmedelsbutik, där en pojke ska ha ertappats med att stjäla. Polisen upprättade en anmälan om ringa stöld, kontaktade pojkens vårdnadshavare och informerade socialtjänsten enligt rutin.

Slutligen, cirka en timme senare, stoppades och kontrollerades en bilist i Boliden. Hen bötfälldes eftersom en passagerare inte hade bilbältet på sig. Efteråt noterades även en hastighetsöverträdelse på vägen mellan Boliden och Skellefteå.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons