Annons
Foto: Google

Person avliden i svår olycka på E 4 – motorcykel krockade med lastbil

NYHETER SOS har larmats om en trafikolycka med flera fordon.

Annons

Larmet kom klockan 09.07 på onsdagen. Enligt initiala uppgifter ska en lastbil och en motorcykel vara inblandade i en olycka på E 4 vid Mångbyn, strax norr om Lövånger.

Uppdatering, 09.28:

Trafikverket flaggar för stor trafikpåverkan i båda färdriktningarna på E 4.

Uppdatering, 09.32:

Räddningstjänsten är på plats och ambulansen är på väg. Enligt SOS Alarm ska vägen ha stängts av, operatören berättar också att en ambulanshelikopter ska ha tillkallats.

– Men de har inte valt att åka ännu, säger han.

Uppdatering, 09.41:

E 4-trafiken leds förbi olycksplatsen via Mångbyn. En preliminär sluttid för arbetet på platsen har satts till klockan 10.20, uppger Trafikverket.

Uppdatering, 09.55:

Räddningstjänsten och ambulansen jobbar på platsen. Än så länge ska ingen person ha avförts därifrån. Det kommer ingen ambulanshelikopter dit, förklarar SOS Alarm.

– När den larmades bedömde man att markbunden ambulans var närmare.

Uppdatering, 10.04:

Trafikverkets preliminära sluttid har flyttats fram, till klockan 11.30.

Uppdatering, 10.19:

Polisen är där och bistår räddningstjänsten och ambulansen, de jobbar även med att dokumentera platsen. Enligt SOS Alarm ska ännu ingen person ha avförts i ambulans.

– Där är situationen oförändrad, säger operatören.

Uppdatering, 10.37:

Läget är fortfarande statiskt, beskriver räddningstjänstens inre befäl.

Uppdatering, 11.04:

– Nu har en person lastats för transport till sjukhus, säger operatören vid SOS Alarm.

Räddningstjänsten och polisen är kvar och håller koll. Enligt Trafikverket leds trafiken fortfarande om, och den preliminära sluttiden för arbetet på platsen är oförändrad.

Uppdatering, 11.31:

Uppröjningsarbetet kan pågå ändå fram till 13.30, meddelar Trafikverket. Under tiden fortsätter trafikanter att hänvisas runt via Mångbyn.

Uppdatering, 13.43:

Polisen är klar på platsen. RLC-kommunikatör Elisabeth Glaas meddelar att olyckan kommer att utredas. Skadeläget hos personen som fördes till sjukhus är ännu oklart.

Uppdatering, fredag 11.55:

I dag meddelar polisen att en person har avlidit. Hen var hemmahörande i ett annat land och anhöriga har underrättats. Polisen kommer att utreda olyckan, enligt rutin.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons